Valldoreix, en contra de reconvertir l'abandonat camp de golf de Can Sant Joan en un parc interurbà

L'EMD rebutja l'opció de convertir l'espai en un gran parc d'ús públic com volien Sant Cugat i Rubí

El camp de golf de Can Sant Joan
El camp de golf de Can Sant Joan | AUP
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:32h
La Junta de Veïns de Valldoreix tomba la moció de suport presentada per la CUP-PC per demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, encapçalat pel conseller Damià Calvet, la reobertura de l'abandonat camp de golf de Can Sant Joan.

La moció pretenia demanar a l'Institut Català del Sòl (Incasòl) que aturés el projecte per recuperar l'activitat de golf per part d'una operadora privada perquè "no respon a cap necessitat ni a cap petició dels veïns de la comarca" i va en contra de la voluntat aprovada en sessió plenària pels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí.

Per aquest motiu, es requeria a la Conselleria que es comprometés a treballar per reconvertir les més de 60 hectàrees en un parc interurbà obert al lleure sostenible pel gaudi de tothom i a la recuperació de la biodiversitat de la Serra Galliners. 

Malgrat que ERC-MES i el PSC han donat suport a la mesura reclamant l'obertura d'un "gran parc metropolità" per "primar l'ús comunitari per sobre de l'ús privatiu"; l'equip de govern de l'EMD i Cs hi han votat en contra. 

Segons el president Puig, de Junts per Valldoreix, ha defensat la seva orientació de vot perquè el projecte encara s'està negociant preveient-se que el nou camp de golf sigui de dimensions més petites, "deixant espai per fer-les públiques". El vocal de la CUP, Ferran Margineda ha replicat que "quan els convé fan el discurs sostenible. És increïble com poden dedicar-se a això i dormir tranquils".