Bicman celebra la 50a inauguració de «El Procés a punta de BIC»: «Ja em podrien donar un rècord Guinness»

El dissenyador i il·lustrador Jordi Magrià torna a exposar els seus dibuixos en públic de forma indefinida a Sant Adrià del Besòs

Jordi Magrià, també conegut com a Bicman, armat únicament amb un boli bic
Jordi Magrià, també conegut com a Bicman, armat únicament amb un boli bic | Sergi Baixas
18 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:19h
L'exposició El Procés a punta de BIC celebra avui la seva 50a inauguració. Armat únicament amb un bolígraf i conegut a les xarxes pel pseudònim de Bicman, el dissenyador i il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià és l'artista que s'amaga darrere dels dibuixos fets a mà que retraten els principals protagonistes i episodis dels últims anys del moviment independentista.

Aquest dimarts 18 de novembre la mostra s'instal·larà de forma "indefinida" a Sant Adrià de Besòs a la seu local de Súmate. Cal destacar que, per primera vegada, també es podrà veure en primícia la seva última exposició "Homenatge a Lluís Llach" -endarrerida a causa de la pandèmia- en la qual Magrià agafa frases de les lletres de les cançons del cantant gironí i les interpreta en dibuix. L'exhibició es pot visitar de dilluns a divendres de 16 h a 20 h i els dissabtes de 10 a 14 h. 
  En declaracions a NacióSantCugat, Bicman es mostra molt content i satisfet d'haver pogut obrir l'exposició una altra vegada malgrat que la crisi sanitària no li ho ha posat gens fàcil. "Ja em podrien donar un rècord Guinness per haver inaugurat la mateixa exposició en 50 ubicacions diferents en només dos anys", exclama l'artista que inclús assenyala que en diverses ocasions s'han anul·lat mostres degut a la pandèmia i l'exhibició ha estat completament aturada durant més de tres mesos. 

Tal com va explicar en una entrevista a aquest mitjà, el dissenyador recorda que pel seu posicionament polític a favor de la independència de Catalunya va perdre els seus dos majors clients i ara es veu obligat a dedicar més temps a "comandes personals" de dibuixos per poder sobreviure. Pots consultar la seva botiga de productes online, aquí.