Una escola privada estaria al darrere de la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan

Es descarta l'opció de convertir-se en un gran parc d'ús públic com volien Rubí i Sant Cugat

El camp de golf de Can Sant Joan
El camp de golf de Can Sant Joan | Marta Casas
Redacció
28 d'octubre del 2020
Actualitzat el 29 d'octubre a les 11:16h
El camp de golf de Can Sant Joan tornarà a obrir les seves portes. Així ho ha avançat en primícia TV3, que també ha explicat que l'Incasòl treballa en un "nou model de camp, més petit i enfocat a l'esport de base, i gestionat per un operador privat".

El camp de golf que feia dos anys estava clausurat ja no es convertirà en un gran parc públic, com havien demanat els Ajuntaments de Rubí i Sant Cugat, que ja fa més d'un any i mig que van aprovar als seus respectius plens demanar la recuperació de la titularitat dels terrenys per convertir les 90 hectàrees del camp en un gran parc públic.

La proposta, original de l'Alternativa d'Unitat Popular de Rubí i de la CUP de Sant Cugat, volia revertir la privatització d'aquest gran espai, que amaga una tèrbola història. Segons ha pogut saber NacióSantCugat, Incasòl ha informat de la decisió a l'Ajuntament santcugatenc però no l'hauria consensuat amb el govern tripartit. Fonts municipals expliquen que l'Institut Català del Sòl ha comunicat al Consistori la seva intenció de reobrir el camp de golf perquè hi ha una escola de golf interessada en recuperar l'activitat. 

De fet, la tinenta d'alcaldia de la CUP, Núria Gibert, ha expressat a Twitter que amb aquesta decisió "emergeix altre cop les ganes d'ús privatiu" i considera que es tracta de "posar les administracions al servei del seu partit. Un clàssic convergent".
 

La primera reacció a aquesta notícia no s'ha fet esperar. L'Alternativa d'Unitat Popular de Rubí ha entomat amb estupefacció aquest anunci, i considera "un greu error" que l'Incasòl hagi obviat les peticions fetes per part dels dos Ajuntaments, i d'una gran part de la ciutadania, de revertir la privatització dels terrenys del camp de golf per al gaudi de la ciutadania de Rubí i de Sant Cugat.

L'AUP, però, no està disposada a llençar la tovallola i ja ha sol·licitat reunir-se amb els diversos actors implicats i treballa per donar una resposta tan àmplia com sigui possible en contra de la proposta de l'Incasòl.

L'Ajuntament de Rubí, per la seva banda, ha comunicat a RubiTV.cat que no farà cap declaració al respecte fins que l'Incasòl no li notifiqui de manera oficial les seves intencions a l'espai del camp de golf.