Urbanisme

Làsers per rehabilitar l'antic xalet de l'avinguda Cerdanyola en un equipament municipal

L'edifici ha estat adquirit recentment per l'Ajuntament per evitar que fos enderrocat i donar-li un ús de proximitat

per Sergi Baixas , Sant Cugat , 26 d'octubre de 2020 a les 16:25 |
La recollida s’efectua a través d’un cotxe adaptat amb un sistema d’escànner, càmeres i sensors | Ajuntament de Sant Cugat
L'Ajuntament de Sant Cugat està elaborant un plànol 3D del xalet de l'avinguda Cerdanyola, que fa cantonada amb el passeig de Torre Blanca, amb la voluntat de conservar-lo i convertir-lo en un equipament municipal.

L'ús de l'edifici, d'"alt interès patrimonial", ha estat adquirit recentment pel consistori santcugatenc per evitar que fos enderrocat i donar-li un ús de proximitat que s'acabarà de definir en el consell de barri. La propietat es va comprar per un preu de 800.000 euros. 


Ara, l'objectiu és aixecar l'espai en tres dimensions amb tecnologia d'alta definició làser per obtenir tots els detalls de l'edifici. No només plànols, sinó també documentació de les patologies de l'immoble per realitzar futures tasques d'adequació.

Una informació de base que permet elaborar plànols geomètrics de planta, de seccions, alçats i estudis de deformacions a partir de núvols de punts digitals amb color. A més, també s'obtenen fotografies d'alta resolució que deixarà fer tours virtuals a l'interior de l'espai. Aquesta tecnologia també permetrà recollir informació d'elements malmesos per fabricar motlles i així recuperar-los.

 

 

Participació