Mireia Ingla: «Abans de ser independentista soc d'esquerres i republicana»

L'alcaldessa ha participat en una conversa telemàtica amb la regidora a l'Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany

Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat.
Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat. | Ajuntament de Sant Cugat
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 22:07h
L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha participat aquest migdia en una conversa telemàtica a través de les xarxes socials amb la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Elisenda Alamany. Durant la trobada han parlat del canvi a un govern d'esquerres després de 32 anys dels convergents, els reptes de la ciutat o la lluita contra la corrupció, entre d'altres.
 

Amb Alamany han debatut sobre la independència i sobre com aprofitar les ciutats "com a escenaris" per definir un projecte atractiu que sedueixi a més gent posant el "bé comú" de les persones per davant. "Nosaltres, abans que independentistes, som d'esquerres i republicans; i per això, el nostre objectiu és construir un millor país amb justícia social, igualtat d'oportunitats, equitatiu i sense corrupció". I afegeix la santcugatenca, "i només amb la independència ho aconseguirem". "La independència és l'eina", afirma.

Ingla també ha relatat com el dia de les eleccions municipals, les tres formacions que formen ara el tripartit (ERC-PSC-CUP) al consistori, "van adonar-se" de l'oportunitat única que tenien per combatre al "model elitista" de ciutat que s'havia anat construint durant els darrers anys. Un municipi, explica, que havia de fer front a tres principals emergències: l'habitacional, la democràtica i la sostenible.

En relació amb l'emergència habitacional, l'alcaldessa assegura que l'Ajuntament ha impulsat serveis de mediació dirigits als grans propietaris de Sant Cugat, per "apretar i fer pedagogia" amb l'objectiu que baixin els preus del sector immobiliari. Explica que s'ha d'aconseguir que es deixi de parlar de Sant Cugat com una ciutat "aparador i de luxe" que dista molt de la realitat per passar a considerar-la una ciutat "rica", per la pluralitat i diversitat dels seus habitants que viuen en un entorn privilegiat.

A nivell democràtic, s'han referit als últims casos de corrupció que han esquitxat a Sant Cugat, com la sentència del Cas Palau. Ingla confessa que, des que és alcaldessa, els Mossos han vingut cinc vegades a l'Ajuntament. "N'estem cansats", ha etzibat. En aquest sentit, la republicana ha manifestat que el nou govern "ha vingut a fer net" i a ser contundents contra els casos de corrupció.

Finalment, respecte al model sostenible de ciutat verda impulsat a Sant Cugat, -que avui mateix ha despertat la frontal oposició de l'entitat de comerços locals- explica que han aprofitat la situació de confinament derivada de la crisi del coronavirus per aprovar i implementar mesures com l'acabada d'estrenar Anella Verda o la Zona de Baixes Emissions local per canviar dinàmiques en la mobilitat del municipi.

Durant la conversa, Ingla ha lamentat que el govern espanyol no els hagi permès disposar dels recursos del superàvit de l'administració local per fer front a les adversitats que han hagut de gestionar per fer front al coronavirus; i també ha apuntat que l'Ajuntament està compromès en la lluita feminista amb un govern que compta amb la representació de vuit regidores i cinc regidors per impulsar polítiques en aquest sentit.