Nou servei de mediació a Sant Cugat per rebaixar o condonar els lloguers

En les pròximes setmanes es posarà en marxa un nou servei de mediació entre propietaris i llogaters per renegociar preus o condonar mensualitats

Rambla Francesc Macià de Sant Cugat.
Rambla Francesc Macià de Sant Cugat. | GSV
17 de maig del 2020
Des de l'Ajuntament s'ha detectat que moltes persones tenen problemes per poder pagar els lloguers dels habitatges on viuen per la pèrdua d'ingressos. En les pròximes setmanes es posarà en marxa un nou servei municipal de mediació entre propietaris i llogaters privats per tal d'arribar a un acord ja sigui per la rebaixa de l'import a pagar o la condonació de la mensualitat. A canvi, l'Ajuntament ofereix una bonificació del 75% de l’IBI per a aquells propietaris que es prestin a renegociar part del lloguer als seus arrendataris.

Segons Gibert es posarà en marxa aviat i serà una prova pilot que es podria allargar més enllà de l'estat de crisi actual. "Era un dels projectes que volíem engegar des del govern i que la Covid-19 ha precipitat". També en l'àmbit de l'habitatge, l'Ajuntament destinarà un suplement de 200.000 euros més a les ajudes d’habitatge, gestionades per l’Agència Catalana de l’Habitatge. 

En les sis setmanes que fa que dura la crisi del coronavirus, Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat ha atès 4.125 persones, que suposa un increment del 46% respecte a les persones ateses abans de la pandèmia. "La vulnerabilitat s'ha ampliat de forma abrupta a la ciutat", ha expressat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, en roda de premsa telemàtica, aquest dimarts al migdia. "La percepció social de la vulnerabilitat ha canviat", ha dit Gibert qui ha assegurat que cada dia reben entre 25 i 30 persones noves que busquen ajudes a Serveis Socials.