Portàtils i wifi gratis: Sant Cugat lluita contra la bretxa digital de l'alumnat

La "prioritat" de l'Ajuntament és garantir que tothom pugui continuar estudiant en línia mentre els centres educatius estiguin tancats

Un noi, davant de l'ordinador, en una foto d'arxiu
Un noi, davant de l'ordinador, en una foto d'arxiu | Escola Montessori
Sergi Baixas
07 d'abril del 2020
Actualitzat a les 15:34h
L'Ajuntament engega un projecte per lluitar contra la bretxa digital entre l'alumnat de Sant Cugat. La "prioritat" del consistori és garantir que tothom pugui continuar estudiant en línia mentre els centres educatius estiguin tancats a causa del confinament decretat per evitar la propagació del coronavirus.

L'objectiu és fer arribar ordinadors portàtils i connexió a Internet a aquells estudiants que ho necessitin. Un projecte que va dirigit als alumnes d’educació primària, de secundària, de l’escola d’Adults i dels programes de Formació i Inserció. Per fer realitat aquest propòsit, l'Ajuntament ha calculat que necessitarà més d'un centenar d'ordinadors portàtils i de connexions a Internet.

L'administració local, tot i que explica que encara està "acabant de perfilar" el sistema per oferir accés a Internet a aquests alumnes, creu que probablement, serà repartint gratuïtament aparells USB amb connexió Wi-fi. 

Crida per donar portàtils en desús

Per altra banda, l'Ajuntament també fa una crida als santcugatencs a lliurar els seus portàtils en desús perquè puguin ser reaprofitats a través de la plataforma Labdoo.org. Una ONG que ha creat una xarxa humanitària que s'encarrega de recollir portàtils en desús, instal·lar-hi aplicacions educatives i posteriorment distribuir-los a escoles necessitades d’arreu del món.

Cal recordar que els portàtils Labdoo van carregats amb més de 80 GB de continguts educatius per a totes les edats i per a totes les àrees de la ciència, inclosos: La Wikipèdia, cursos de la Khan Academy i cursos d'UNICEF entre d'altres. Per això, cal que arrenquin i tinguin un mínim 1 GB de RAM. Es recomana sanejar els portàtils a casa i omplir-los de programes educatius seguint aquestes instruccions, tot i que Labdoo també ofereix la possibilitat de passar a buscar l'aparell per casa o entregar-lo a la seu de la Policia Local de Sant Cugat, ubicada a la plaça de la Vila.