Sant Cugat abandona l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

El govern insisteix que la competència és de l'AMB, tal com va quedar falcat arran de l'última resolució dels tribunals

Front comú del món local contra la judicialització per la municipalització de la gestió de l'aigua
Front comú del món local contra la judicialització per la municipalització de la gestió de l'aigua | Anna Mira
Nació
22 de febrer del 2024
Actualitzat a les 18:52h
Sant Cugat abandona l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP). Segons va avançar la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana Cristina Paraira en una entrevista al TOT, el nou govern (Junts-ERC) rescindirà de la col·laboració després de capitular el passat mes de novembre en aquesta lluita.

Paraira, que emmarca la decisió en la revisió de totes les associacions a les quals forma part el consistori davant de la delicada situació de dèficit econòmic de l'Ajuntament, també al·lega que recentment es va constatar que la competència del servei de l'aigua -arran de l'última sentència judicial- rau en l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i que obliga a prorrogar, de retruc, el contracte a Sorea que roman caducat des del 2019. 

"Estem en una situació d'impàs amb 8 municipis més mentre no hi hagi una empresa pública que ens pugui aglutinar", va apuntar Paraira al mitjà local afegint que restaran a l'espera a que l'AMB mogui fitxa.

El consistori vallesà va ingressar a l'associació l'any 2020 durant els primers mesos del govern tripartit (ERC, PSC i la CUP) com a aposta per municipalitzar la competència de la prestació del servei de l'aigua amb la voluntat d'oferir una gestió més directa i eficient tal com quedava recollit en el Pla d'Actuació Municipal.