Una escola de Sant Cugat, premiada pel seu rendiment lector

Els estudiants han llegit obres en castellà que han cocreat amb autors de renom com Francesc Miralles, Maite Carranza o Victor Panicello

Imatge de la gala de l'entrega de premis de Fiction Express
Imatge de la gala de l'entrega de premis de Fiction Express | Cedida
Nació
20 de febrer del 2024
L’escola Europa, ubicada a Sant Cugat, ha estat reconeguda pel seu rendiment lector. Imposant-se a 350 centres educatius d'arreu de Catalunya, el col·legi ha estat reconegut com el que més lectures per alumnes ha realitzat a la plataforma de lectura interactiva Fiction Express. Durant el certamen celebrat a Barcelona, els estudiants santcugatencs han llegit obres en castellà que han cocreat amb autors de renom com Francesc Miralles, Maite Carranza o Victor Panicello.

En declaracions a NacióSantCugat, Fiction Express ha expressat que entregar aquest premi suposa "gran alegria i una obertura d'esperança en uns moments en què l'hàbit de lectura i la comprensió lectora no passen pel seu millor moment a Catalunya".
 

Què és Fiction Express?

El mètode únic de Fiction Express consisteix a connectar els lectors amb autors professionals a través del fòrum interactiu i un sistema de votacions per continuar l’argument d’una obra. D’aquest procés de lectura tan apreciat pels lectors, en diverses propostes pel professorat: el questionari, projectes per treballar competències transversals i altres exercicis de vocabulari, comprensió lectora, escriptura i oralitat per treballar totes les dimensions de la llengua. Recentment, Fiction Express va ser escollida com a Millor plataforma educativa digital del Món als prestigiosos Bett Awards de Londres.

La plataforma, amb seu a Barcelona, llança 9 llibres originals (tres en català, tres en castellà i tres en anglès) cada dos mesos pels estudiants dels centres que utilitzen Fiction Express. La potència de ser un recurs digital radica en que permet una fàcil avaluació dels resultats dels estudiants pels docents. Actualment, unes 350 escoles de Catalunya utilitzen Fiction Express a les assignatures de llengua. A tot el món, l’utilitzen més de 9..000 centres educatius de 60 països.