Junts culpabilitza Cortés del bloqueig del pressupost de Valldoreix

Per uns nous comptes, els juntaires posen com a condicionats el projecte de l'escola de música i l'arranjament del camp de futbol

Imatge dels tres vocals de Junts per Valldoreix, davant de l'Escola de Música de Valldoreix
Imatge dels tres vocals de Junts per Valldoreix, davant de l'Escola de Música de Valldoreix | Sergi Baixas
13 de febrer del 2024
Actualitzat el 15 de febrer a les 20:44h
"Sembla que al govern tripartit no els ha quedat clar que sense el suport de Junts difícilment podran fer quelcom". Amb aquestes paraules, el portaveu i vocal juntaire a l'EMD de Valldoreix, Bernat Gisbert, carregava contra la "falta de negociació" de l'executiu d'esquerres i la "manca de lideratge i criteri" del president Juanjo Cortés que permetés donar llum verda al pressupost del 2024

Una votació que hauria tingut lloc aquest dijous durant el ple ordinari de febrer si no fos perquè el govern de Cortés, sent conscient que no tindria el suport necessari davant de l'oposició en bloc de Junts, PP i Vox, directament ha apostat per prorrogar els comptes del 2023. "Junts és el partit més votat i fort de l'EMD i nosaltres farem valdre els nostres tres vots", ha declarat Gisbert enumerant dues qüestions indispensables per assegurar el vot a favor: avançar en la construcció del projecte de l'escola de música i arranjar el camp de futbol de Can Badal.

"Fins ara el tarannà continua sent el mateix, ells apliquen el que pensen sense gaire negociació", ha retret Gisbert asseverant que Cortés no s'ha reunit mai amb ell des del passat mes de setembre. "Nosaltres intentem ser una oposició responsable, però sembla que el president no té temps per apel·lar-nos", ha reblat. 

Per la seva banda, la regidora Maria Lluïsa Múñoz ha volgut insistir que aquest posicionament no es vertebra sobre la voluntat de "fer la guitza" al nou govern, sinó de mantenir-se "fidels" al seu programa electoral.

Els dos punts condicionants

Pel que fa a la futura escola de música de Valldoreix, els juntaires insisteixen a defensar el terreny ubicat al costat de l'EMD. El vocal Adrian van der Hoeven ha exposat que no volen que aquest equipament s'inclogui dins del projecte de la Nova Centralitat per "evitar condensar tota l'activitat" en un únic indret de la Vila amb els seus conseqüents problemes de mobilitat; mentre s'aprofita per donar una resposta ràpida a les necessitats urgents del centre. En tot cas, reconeixen que darrerament s'han mostrat oberts a modificar el projecte perquè també s'incloguin diversos espais polivalents que puguin ser utilitzats per altres entitats i associacions de Valldoreix.

D'altra banda, i en relació amb el camp de futbol, reclamen que es dignifiqui i arrangi l'espai existent amb una partida de 280.000 euros que inclogui nova gespa i vestuaris. Una inversió que permeti donar una resposta "provisional" a les necessitats del C.F. Valldoreix -que actualment entrena i juga a les instal·lacions de l'Àgora- mentre es busca un espai alternatiu on construir un nou camp. En aquest sentit, cal recordar que l'indret actual li pesa una limitació de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) arran del risc d'inundació pel torrent de Can Badal.

Finalment, pel que fa a possibles conseqüències polítiques del bloqueig del pressupost valldoreixenc i si això podria tensar les dinàmiques entre els socis de govern de Junts-ERC a l'Ajuntament de Sant Cugat, asseveren que tenen el "màxim suport" de l'executiva local i que no han rebut cap mena de pressió.