El Monestir de Sant Cugat, pròxima seu del Manifesta 15

Una iniciativa artística que tindrà lloc del 8 de setembre al 24 de novembre del 2024

Nació
13 de desembre del 2023
Monestir de Sant Cugat
Monestir de Sant Cugat | Gala Espín
El Monestir de Sant Cugat serà una de les 12 seus de la biennal Manifesta 15. Amb seu central a l'antiga editorial Gustavo Gili de Barcelona, el festival abordarà temàtiques globals per abordar la relació entre societat i cultura des del punt de vista d’una ciutat o regió europea amfitriona que, en el cas d’aquesta edició, serà la capital catalana i les onze ciutats metropolitanes com a compromís d'abordar la producció des d'un prisma descentralitzat i col·laboratiu.

La iniciativa, que tindrà lloc del 8 de setembre al 24 de novembre del 2024, arreplegarà intervencions, exposicions i projectes internacionals en llocs emblemàtics proposats pel representant artístic local sota els blocs "Imaginant futurs", "Cuidar i ser cuidats" i "Equilibrant conflictes". En aquest sentit, el Monestir, com a "símbol històric d'espiritualitat i reflexió", serà la seu del quadre "Cuidar i ser cuidats" sota la comissió artística d'Andreu Dengra.

Després d’un any de recerca duta a terme a tota la regió, Manifesta va encarregar a deu col·lectius artístics que exploressin, a escala metropolitana, les narratives i reptes locals alternatius predominants en la divulgació global: creixement i decreixement, protecció del medi ambient, curació i reparació.

"Manifesta 15 és un repte que, als països que el rebem, ens ajuda a remirar-nos, a repensar-nos, a reimaginar-nos; a conèixer-nos i reconèixer-nos una i una altra vegada", ha afirmat la consellera de Cultura, Natàlia Garriga.  "Estem segurs que Manifesta ens permetrà aprofundir en el nostre entorn i alhora ens obrirà a noves mirades que tenim moltes ganes de veure, de sentir, de gaudir", ha sentenciat la republicana posant en valor el patrimoni artístic del territori.