Carta d'ajuda de l'AFA de La Mirada a la Generalitat

Les famílies denuncien que l'Ajuntament els vol cobrar el traspàs d'un local amb cuina valorat en 80.000 euros

L’escola es troba en mòduls prefabricats des de l’any 2016
L’escola es troba en mòduls prefabricats des de l’any 2016 | TW
Nació
23 de novembre del 2023
Actualitzat el 19 de desembre a la 13:16h
La comunitat educativa de l'escola La Mirada ha enviat una carta d'"ajuda" a la Conselleria d'Educació de la Generalitat de Catalunya per posar remei a la "situació precària" que afecta els alumnes del centre des de ja fa més de 8 anys.

A través d'una missiva adreçada a la consellera responsable Anna Simó (ERC), les famílies exposen la realitat que viuen els infants entre mòduls provisionals i sense un espai de cuina-menjador que els obliga a haver de dinar de càtering a l'aula. Un context que, asseveren, comporta conseqüències sobre la salut i el benestar dels infants i dificulta el desenvolupament de l'activitat educativa.

A banda, en el text també denuncien que l'Ajuntament pretén fer pagar el traspàs d'un local amb cuina -valorat en 80.000 euros- a la pròpia AFA. Una petició que qualifiquen d'"injustificable, tenint en compte que l'escola és un servei públic bàsic".

Ja pel que fa al curs vinent, també demanen que aquesta vegada els dos mòduls extra per fer front al creixement de l'alumnat arribin a temps i s'eviti que el curs hagi d'iniciar-se, de nou, amb retard

I finalment, en relació amb laubicació escollida per a construir l'edifici definitiu de l'escola enmig del bosc de Volpelleres, actualment aturat per un litigi judicial amb les entitats ecologistes, l'AFA demana que la Generalitat vetlli pel seu aixecament i es respecti el projecte validat pel propi Departament d'Educació.

"En definitiva, volem que es proporcionin els recursos necessaris perquè La Mirada sigui una escola digna, amb els mateixos elements de què disposa qualsevol altra escola de Catalunya", conclouen en la carta.

Per ara, l'Ajuntament guarda silenci.
 

Carta de La Mirada a la Consellera d'Educacio, Anna Simó by Sergi Baixas on Scribd