Els ecologistes adverteixen que encara no es pot començar a construir La Mirada al bosc de Volpelleres

La vigència de les mesures cautelars i l'episodi de sequera impedeixen l'inici de les obres

Manifestació de les entitats ecologistes per a la defensa del bosc de Volpelleres
Manifestació de les entitats ecologistes per a la defensa del bosc de Volpelleres | Sergi Baixas
21 de novembre del 2023
Actualitzat el 19 de desembre a la 13:16h
Punts sobre les i. Arran de la primícia desvelada ahir pel PSC sobre el presumpte aixecament immediat de les mesures cautelars que han bloquejat durant un any l'inici de la construcció de la futura escola de La Mirada al bosc de Volpelleres per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), avui les entitats ecologistes s'han pronunciat per matisar certes lectures inconcretes sobre el procediment.

I és que, a través d'un comunicat conjunt de l'ADENC, Sos Bosc i WWF, es recorda que la sentència encara no és ferma i resta subjecte a la interposició d'un possible recurs d'apel·lació abans dels pròxims 15 dies hàbils, fet que allargaria la vigència de les cautelars a l'espera d'un nou pronunciament sobre la seva futurible acceptació o desestimació. Un recurs que, ja s'ha avançat, sí que presentaran al tribunal.

En qualsevol cas, també apunten que, amb la situació d'excepcionalitat a causa de la sequera, es prohibeix indefinidament tota activitat de tala al bosc i de trasplantament. Per tot plegat, les obres a la ubicació d'enmig del bosc no seran imminents i continuaran congelades "sine die".

Finalment, els ecologistes insisteixen en l'existència, diuen, viable que es va concretar com el Pla B als terrenys de l'aparcament de l'escola de L'Olivera que permetria anar avançant, conservar la integritat del bosc i acabar amb la "crispació" de la comunitat educativa. Malgrat tot, lamenten que l'executiu no hagi fet encara cap actuació que permeti avançar en la construcció urgent de l'escola ni en aquesta nova ubicació. 

"Reiterem la nostra oposició frontal a la ubicació actual, ja que hi ha alternatives identificades, i demanem transparència sobre el full de ruta de l’Ajuntament després dels esdeveniments judicials (sentència mencionada), plans i directrius territorials de l’AMB i la Generalitat (PDUM) i també davant la greu crisi i emergència ambiental", conclouen.