La justícia desestima el recurs de les mesures cautelars que va aturar la construcció de La Mirada

Malgrat que no es tracta encara d'una sentència ferma, l'equipament esquiva inicialment l'impediment judicial per poder construir al bosc de Volpelleres

Imatge de la futura de l'escola de La Mirada
Imatge de la futura de l'escola de La Mirada | Aj. Sant Cugat.
20 de novembre del 2023
Actualitzat el 19 de desembre a la 13:18h
L'escola La Mirada podria començar a construir-se aviat al Bosc de Volpelleres. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat inicialment l'aplicació de les mesures cautelars que demanava l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) i que van aturar, ara ja farà un any, la construcció del futur centre educatiu Sant Cugat.

Segons ha pogut saber NacióSantCugat, el TSJC ha acabat rebutjant el recurs contra el projecte de trasplantament d'arbres i arbustos interposat pels ecologistes el passat novembre de 2022 al jutjat contenciós administratiu núm.10 de Barcelona. La sentència deixa clar que l'acord municipal d'aprovació del projecte bàsic i executiu de l'escola són "vigents i executius", de tal manera que el trasplantament d'arbres esdevé "instrumental": "No hi haurà execució del projecte executiu sense desplaçament de l'arbrat de la parcel·la".

No obstant això, la sentència encara no es ferma i podria ser susceptible de rebre un recurs d'apel·lació davant la Sala del Contenciós Administratiu del TSJC que, en cas de ser acceptat, allargaria més el litigi.

En qualsevol cas, aquest recent anunci posaràen entredit el pla B del nou equip de govern (Junts- ERC) activat davant el temor que les resolucions judicials s'"eternitzessin" en el temps i acabés sent més ràpid trobar una ubicació alternativa.

Aquest dilluns al matí, en un comunicat, la secció local del PSC ha mostrat la seva satisfacció davant la resolució del tribunal i ha exigit al govern local "que no demori el reinici de les obres per a la construcció de l’escola". "Ara ja no hi ha excuses", ha sentenciat. 

Una línia que l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) també ha compartit recordant que els infants fa més de vuit anys que viuen en una situació de provisionalitat en "mòduls".

L'exalcaldessa Mireia Ingla, també s'ha pronunciat al respecte: "Una excel·lent notícia. Convençuda que aquesta ubicació sempre ha estat la millor i per això des del govern la vam defensar de la mà de la comunitat educativa i de les famílies. Llàstima del temps que ens han fet perdre, sobretot a les nenes i els nens de La Mirada. Som-hi!!"