Les proves descarten que les mostres al cos d'Helena Jubany siguin de Santi Laiglesia

S'està a l'espera, però, de conèixer els resultats de la roba

L'Helena Jubany
L'Helena Jubany | Associació Helena Jubany
30 de març del 2023
Actualitzat a les 17:41h
El jutjat d'instrucció número 2 de Sabadell, que porta la investigació de l'assassinat d'Helena Jubany, ha informat que les proves d’ADN han desvinculat Santi Laiglesia, el nou sospitós del cas. Segons l’examen dut a terme per l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses no s’ha trobat coincidència amb les mostres genètiques de Laiglesia al cos de Jubany.

En l'auto, però, s’ha indicat que falta conèixer els resultats de la comparativa amb mostres genètiques de la roba, tal com es va practicar a l'únic investigat que hi havia a la causa fins ara, Xavier Jiménez. Precisament, aquesta mateixa analítica tampoc va trobar relació amb Jiménez. Tot i així, cal recordar, que en aquesta mateixa exploració, l'informe de l'institut va establir que hi havia restes d'una altra persona que no eren de Jubany.

Aquestes primeres conclusions es van donar conèixer a l'instructor el passat 29 de març i van arribar una mica més d'un mes després que el magistrat ordenés practicar aquestes noves diligències. A més que s'investigués a Laiglesia, el primer sospitós quan la jove va aparèixer morta el desembre de 2001.

Un nou fil d'on estirar gràcies a que la policia científica va trobar, el mes de juliol de l'any passat, restes a la roba que es conservava de Jubany. Un fet que va reclamar la família de la jove -acusació particular- i que venia justificat per les "millores de la tecnologia" en l'actualitat en comparació amb 20 anys enrere.

"No ens sorprèn el resultat"

La família, en un comunicat, ha manifestat que "no ens sorprèn el resultat". El que sí ho ha fet, ha apuntat, "la deixadesa" de l'Institut Nacional de Toxicologia, perquè "només ha fet una de les dues comparatives" ordenades per l'instructor fa una mica més d'un mes. Ha recordat que tampoc va "aportar els resultats estadístics ni la triangulació de diverses mostres" decretada pel magistrat el passat mes de novembre.

Per això, ha remarcat que "ara esperem que la policia científica" ho faci, com també que els dos investigats en la causa -Xavier Jiménez i Santi Laiglesia- "diguin la veritat i expliquin tot el que realment saben sobre l'assassinat de l'Helena".