Montcada i Reixac recorrerà la nova autorització ambiental concedida a la cimentera

L'alcaldessa del municipi, Laura Campos, avisa que s'han trobat "importants deficiències en aquesta nova llicència"

La fàbrica de Montcada i Reixac
La fàbrica de Montcada i Reixac | Adrià Costa
Redacció
30 de març del 2023
Actualitzat a les 14:49h
L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha anunciat que presentarà un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la nova autorització ambiental que el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va atorgar fa unes setmanes a la cimentera Holcim -l'antiga Lafarge-.

En un comunicat, l'alcaldessa del municipi, Laura Campos, ha advertit que "tindrà recorregut jurídicament ja que l’autorització s'ha concedit amb massa pressa i els serveis jurídics han trobat importants deficiències en aquesta nova llicència”. Per això, ha expressat el seu optimisme per l'èxit de la nova via judicial.

El consistori ha recordat que en les anteriors concessions, dels anys 2008, 2013 i 2017, van ser declarades nul·les pel TSJC i pel Tribunal Suprem. A més, ha afegit que els jutges van donar la raó a l'administració local i "en no disposar d'una llicència ambiental vigent, l'empresa va recórrer a la justícia per evitar el tancament".

D'altra banda, l'Ajuntament ha informat que encara s'està a l'espera que el TSJC resolgui l'últim recurs de cassació obert. I ha precisat que en el propers dies "farà noves accions" relacionades amb l'activitat de la fàbrica.