El manifest contra el Quart Cinturó aconsegueix més d'un miler d'adhesions en dos dies

La plataforma avisa que "qualsevol euro destinat a fer el Quart Cinturó acabarà als jutjats"

L'acte organitzat a les portes de l'Ajuntament de Sabadell
L'acte organitzat a les portes de l'Ajuntament de Sabadell | Albert Hernàndez
23 de febrer del 2023
Actualitzat a les 17:52h

La Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) ha presentat els detalls de la manifestació d'aquest diumenge contra la construcció de la Ronda Nord. En el marc d'aquesta mobilització, la plataforma ha presentat un manifest que en dos dies ha aconseguit més d'un miler d'adhesions i que tancarà la possibilitat d'afiliar-se el dia de la protesta. 

Un document que, entre d'altres, insta abandonar "d'una vegada per totes la construcció d'infraestructures que fomenten la mobilitat privada", que "no s'accepti cap partida pressupostària extraordinària de l'addicional tercera de l'Estatut de Catalunya" i que s'aposti per inversions en matèria ferroviària". El membre de la plataforma, Isidre Soler, ha valorat aquest suport a "a la preocupació i a la molta indignació" contra "aquest nefast projecte".

La cita d'aquest diumenge comptarà amb la resposta del Vallès, tal com ha indicat. Entre 20 i 30 tractors vindran des de les Franqueses del Vallès, a més de ciutadans de municipis del Vallès Oriental, també de Ripollet, Rubí, Cerdanyola, Sant Cugat i Terrassa. Des de l'altre capital vallesana "alguns arribaran a peu per l'N-150", ha precisat Soler.
 

Tots plegats, utilitzaran el transport públic "perquè l'estem reivindicant". A més, a Sabadell hi haurà dues columnes: una que sortirà del nord, de la confluència de les avingudes Matadepera i Palmeres, i la del sud, de la plaça de la Creu de Barberà. La manifestació partirà de la plaça Creu Alta, baixarà per avinguda Onze de Setembre, Via Massagué i acabarà a la plaça de l'Àngel, on hi haurà castells, Gegants i la música de Joan Garriga, de Dusminguet.

Soler ha advertit que "qualsevol euro destinat a fer el Quart Cinturó acabarà als jutjats". I ha recordat que en unes altres ocasions la justícia ja ha aturat la tramitació del projecte i ha recalcat que la via "no és competència de la Generalitat" i l'Estat "tampoc li pot fer el traspàs".