1 de 10
URBANISME

L'estat actual en què es troben els terrenys on anirà el Portal Sud

Hi ha camps, barraques, un cotxe abandonat i solars

Una àrea on s'actuarà per fer el Portal Sud | ACN
per A.H., Sabadell | 8 de febrer de 2023 a les 20:00 |
Aquest dimecres s'ha presentat el Portal Sud. O el que és el mateix com serà l'entrada a Sabadell pel sud, amb un accés directe de la C-58 al polígon sud-oest, i també a Sant Pau de Riu-sec. Tot plegat, en una zona on en l'actualitat hi ha moltes hectàrees en desús, amb terrenys amplis i una riereta.
  Hi ha conreus, un cotxe abandonat, barraques i asfalt, ja que es troba la carretera de Bellaterra -BV1414-, per on s'entra i se surt del municipi i també a la zona comercial Via Sabadell, a Sant Pau de Riu-sec. Això desapareixerà o es transformarà en un marge d'un mes.

Un canvi i que tindrà com a element destacat en aquesta àrea una gran rotonda, de 90 metres diàmetre, que permetrà fluir el trànsit cap a la Gran Via, Riu-sec, al carrer Costa i Deu -la zona industrial de Gràcia- i la C-58.

 

El mapa del projecte del Portal Sud Foto: Albert Hernàndez


L'alcaldessa de la capital vallesana, Marta Farrés, ja ho ha dit que en aquest període s'espera "el moviment de terres" i a mitjans de l'any vinent hagi acabat la primera fase del projecte. L'obra tindrà una segona etapa que es buscarà que arrenqui de forma simultània amb la primera. El pressupost d'aquests treballs és de 6,7 milions d'euros, dels quals 4,89 només per a la primera, i d'aquests dos els aportarà la Diputació de Barcelona.

 

Participació