VÍDEO | Tornen les protestes contra el Quart Cinturó: així va ser la primera marxa fa gairebé 30 anys

La protesta va sortir de Sabadell, Terrassa, Cerdanyola, Mollet i Cardedeu

La protesta de 1994
La protesta de 1994 | CCQC
Redacció
03 de febrer del 2023
Actualitzat el 06 de febrer a les 10:12h
L'aprovació de l'execució de la Ronda Nord, en la cessió feta per ERC per aprovar els pressupostos amb el PSC, ha despertat els contraris d'aquesta construcció. El 26 de febrer s'ha fixat una manifestació contra el Quart Cinturó, després d'anys sense gaires mobilitzacions, i que arribarà pràcticament 30 anys després de la primera marxa contra aquesta construcció. 

El 29 de maig de 1994 la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) va convocar aquesta protesta i que va aplegar centenars de persones al bosc de Can Deu, uns manifestants vinguts des de diferents punts de les comarques del Vallès Occidental i Oriental, des de Mollet, Cardedeu, Cerdanyola, Terrassa i Sabadell. 



La secció de Natura de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) té un vídeo al seu canal de YouTube -amb data d'abril de 2022-, en el qual hi ha la jornada enregistrada, de la mà del membre de l'entitat Rafel Rosaura. Es pot veure, entre d'altres, l'inici de la marxa a la plaça d'Espanya de Sabadell i el camí fins a Can Deu.

Un cop allà, hi ha imatges de la lectura del manifest, al qual, tal com s'explica, hi ha 71 entitats adherides de diverses entitats, tant de la mateixa ciutat, com de la comarca i d'altres punts del país. Entre les proclames contràries hi ha: "No podem sacrificar-ho tot a l'imperi del cotxe"; "volem un Vallès per viure-hi i no per sobreviure-hi" i "no volem un Vallès trossejat, despersonalitzat... ", etc. 

Una mobilització que va culminar amb una foto aérea, feta amb una avioneta, amb diverses persones situades en forma de "No", en clara referència a la repulsa contra el Quart Cinturó. Un document de la UES totalment vigent, tot i el pas de les dècades.