Adrián Hernández (Cs) s'acomiada del ple de Sabadell i del partit taronja

Més de set anys de regidor i més d'una dècada de militant

Hernández durant el Debat Decisiu
Hernández durant el Debat Decisiu | Juanma Peláez
Redacció
29 de gener del 2023
Actualitzat a les 19:34h
El ple ordinari del mes de febrer de l'Ajuntament de Sabadell, previst per celebrar-se el 7 de febrer, tindrà el comiat del fins ara portaveu i líder de Cs Sabadell, Adrián Hernández que deixarà l'acta. Serà un adeu doble, perqué Hernández també ha anunciat que deixarà de militar a la formació taronja.

En un missatge difós a les xarxes socials, el regidor ha justificat la baixa del partit, al qual s'hi va adherir el 2012, perquè "ja fa un temps no em sentia alineat", encara que ha indicat que és "necessari" que tingui presència en l'aparador polític actual. "Deixo Cs sense cap retret públic, les opinions sempre les he expressat en els òrgans interns i els desitjo el millor".
  Hernández ha agraït "a totes les persones" que ha conegut en aquest temps i "que han fet una etapa inolvidable de la meva vida". A la vegada, ha recalcat que ha estat "un honor" servir als veïns i "tenir el privilegi" de conèixer "tantes i tantes persones que fan ciutat des de diferents entitats i organitzacions".

El líder dels taronja posa punt i final a més de set anys i mig com a regidor a Sabadell. Va entrar a la sala de plens en el mandat 2015-2019, després que el quadripartit -Unitat pel Canvi, ERC, Crida per Sabadell i Guanyem- formés govern municipal i desbanqués el PSC de l'alcaldia. Una estrena com a número 3 a les llistes. Tres anys després va ser nomenat portaveu del grup municipal.

Poc després, a les portes de l'última cita amb les urnes, va ser escollit com candidat a l'alcaldia. En la cita electoral, Hernández va conservar els tres llocs al plenari i va fer bandera de ser "l'única alternativa" a que la ciutat tornés a tenir "un govern independentista". Hernández, a més, va ser el primer diputat provincial sabadellenc de Cs a la Diputació de Barcelona. El regidor tornarà a la seva feina, de la qual està en excedència des de l'agost de 2019.