El Gremi de Fabricants de Sabadell reconeix Textil Olius, la Bosch i Cardellach, Atendis i Manel Larrosa

Tornen els premis Floc de Llana 2022, coincidint amb la festivitat de Sant Sebastià

Els premiats en la recuperació d'aquesta tradicional cita amb l'arribada del nou any
Els premiats en la recuperació d'aquesta tradicional cita amb l'arribada del nou any | Juanma Peláez
20 de gener del 2023
Actualitzat a les 17:23h
El Gremi de Fabricants de Sabadell ha fet doble celebració. Aquest divendres ha commemorat la festivitat de Sant Sebastià, el patró de l'entitat, i ha tornat a organitzar els premis Floc de Llana. S'han reconegut Textil Olius, la Fundació Bosch i Cardellach, Atendis i l'arquitecte urbanista Manel Larrosa.

Olius ha rebut el guardó per la seva capacitat d'innovació, l'experiència tècnica i comercial i la capacitat de crear ocupació; a la Bosch i Cardellach per la seva vocació de promoure estudis locals i comarcal i ser punt de reflexió i debat, a més de la promoció de la cultura i la llengua catalana; Atendis per estar al servei de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i amb una aposta per millorar la qualitat de vida, des d'una perspectiva inclusiva. I, per últim, Larrosa per ser "un treballador incansable" en projectes de millora urbanística de Sabadell i el seu voltant.
 

L'arquitecte Manel Larrosa, reconegut per la seva dilatada trajectòria Foto: Juanma Peláez


L'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha enaltit "la resistència" del Gremi amb els pas dels anys i les dificultats vingudes. Ha posat de relleu la qualitat "d'anar plegats, perquè és quan les coses acaben sortint" i ha afegit, "no s'ha de ser curt de mires, que de vegades els polítics la tenim". Per això, ha animat l'associació empresarial a seguir endavant.

El president de l'entitat, Esteve Gené, precisament ha recalcat que "cap empresa" de l'agrupació ha tancat en aquests anys, marcats per la pandèmia i l'esclat de la guerra a Ucraïna. Tot i així, ha reclamat agilitat a la burocràcia, que ha qualificat de "lenta" i ha instat les administracions a "una modernització". A més "d'un compromís i la implicació ferma" de les administracions perquè les empreses siguin "més competitives".
 

La xerrada de Mas-Colell Foto: Juanma Peláez


Una cita que s'ha recuperat a l'agenda local i que ha comptat, prèviament, amb una conferència de l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell i també catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i president de Barcelona Institute of Science and Technology(BIST). Aquests guardons són un reconeixement a empreses, persones i entitats per la seva trajectòria en el sector tèxtil i en els àmbits econòmic, social i cultural de la ciutat.

Tornada dos anys després
Els premis Floc de Llana fins abans de l'esclat de la Covid-19 tenien lloc si no el 20 de gener, al voltant d'aquesta jornada. L'última cita va ser el 2021 i en un format reduït i adaptat a les restriccions pel coronavirus i que va premiar els sectors sanitari, serveis essencials, voluntariat i mitjans de comunicació com a persones i col·lectius involucrats "en primera línia" de la pandèmia.