Sabadell opta a ser la seu de la «Japan Week» el 2024

La ciutat se sumaria a d'altres com la Habana, Venècia i Lió que han acollit l'esdeveniment

La cultura japonesa, un reclam a Sabadell
La cultura japonesa, un reclam a Sabadell | @Consul_JPN_BCN.
04 de gener del 2023
Actualitzat el 10 de gener a la 13:38h
Sabadell ha rebut del Consolat General del Japó a Barcelona la proposta de ser la seu de laJapan Week el 2024, un esdeveniment que difon la cultura japonesa i la promoció de l'intercanvi de cultures. Així ho ha anunciat, aquest dimecres, el líder de Junts per Sabadell, Lluís Matas, tot i que no ha donat més detalls perquè cal analitzar-ho.

Matas ha explicat que cal "treballar-ho conjuntament les properes setmanes" amb l'Ajuntament, encara que ha reconegut que "ningú pot estar en contra" d'aquesta invitació. Ha justificat que s'hagin fixat en la capital vallesana per acollir i donar continuïtat al Saló Sakura Matsuri, que enguany tornarà, ha avisat.

No ha garantit que es doni el vistiplau, però en cas de fer-ho, Sabadell se sumaria a d'altres ciutats que han acollit aquesta gala i ha enumerat la Habana, Venècia i Lió, entre d'altres. De fet, el novembre d'enguany Sevilla acollirà aquesta setmana nipona, que arribarà a la 48a edició.

El portaveu de Junts ha repassat la feina feta de la formació en aquests tres anys i el que vindrà un cop celebrades les eleccions municipals. En aquest sentit, ha ressaltat "l'oposició constructiva" que ha propiciat tancar capítols de llargues reivindicacions al municipi com la residència del sud -la primera de titularitat pública a la localitat-, la reforma de la Plaça del Treball que acabarà abans dels comicis, l'ampliació dels jutjats i el grau d'Infermeria a l'Artèxtil. "Hem servit de pont quan hem tingut consellers al Govern", ha dit.
 

Els regidors de Junts Foto: Albert Hernàndez


Una tasca "a favor del sí i en contra de la confrontació" i que ha anat encaminada a "la transformació de la ciutat, amb el projecte de la Gran Via, i la promoció de la ciutat", amb l'organització de cites de tot tipus des de la Champions de waterpolo i acollir una arribada de la Volta a Catalunya fins al Sakura, "sense oblidar la Capital de la Cultura Catalana 2024", ha afegit. Mesures per "passar del gris a una ciutat en marxa" i ha rematat "hem estat influents".

Tot i així, ha admès que hi ha coses que li "preocupen" com el Pavelló de Merinals i el Portal Sud, a més ha criticat, i s'ha desmarcat del govern municipal, en la falta de polítiques "a favor de la transició energètica, la mobilitat, més verd..." per això, ha garantit que com alcaldable és "la millor opció". Ha recordat el passat polític recent de Sabadell "amb majories absolutes dels socialistes" i el quatripartit, que ha qualificat "el pitjor de la història", les coses "no anaven bé".

"Ronda Nord sí o sí"
Matas s'ha mostrat taxatiu amb la connexió viària entre Terrassa, Castellar i Sabadell: "Ronda Nord sí o sí". I ha desconfiat de la unió, anunciada fa poques setmanes al Consell Comarcal, de Sabadell i Castellar, "fa un mes deien que la prioritat era el tren", quan aquest, ha continuat, "costa tres vegades més i no són de mercaderies, per tant, els tràilers continuaran passant per la Gran Via". Ha expressat que "tenia confiança quan hi havia els consellers" del partit a l'executiu català.