1 de 10
atur

GRÀFIC | Sabadell registra una rebaixa de l'atur i consolida la dinàmica de l'estiu

Segon mes consecutiu de descens i el millor mes de novembre dels últims 15 anys

Una oficina del SOC | ACN
per NacióSabadell, Sant Cugat del Vallès, Catalunya | 5 de desembre de 2022 a les 16:43 |
L'atur s'ha tornat a reduir aquest mes de novembre a Sabadell, i ja van dos mesos consecutius. La rebaixa consolida la dinàmica engegada al municipi des finals de l'estiu, en què la desocupació ha anat recuperant el terreny perdut. En aquest onzè mes de l'any 88 usuaris han sortit de les llistes. 

En total, hi ha 11.647 persones a l'atur; un 11,6% de la població activa -sense contemplar-se la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO)-. Es tracta del millor registre d'un mes de novembre des de 2007. 
 
 
 
 
 
 
 
 
De fet, és un rècord que es replica de forma consecutiva. A l'octubre també va notificar-se el millor dels últims 15 anys. Tot apunta que Sabadell tancarà l'any amb menys persones aquestes llistes que tal com el va encetar. 


Segons les dades de l'Observatori del Treball de la Generalitat, aquest ha estat l'augment més pronunciat del conjunt del Vallès Occidental amb Terrassa seguint una mica més lluny amb un increment d'11 persones. Tot el contrari que l'altra cocapital, que ha liderat la caiguda més destacada amb aquests 88 aturats menys. Així, en l'àmbit comarcal,es manté en la seva línia de descens amb un 0,05% menys (10,19%); tot i que al conjunt de Catalunya les xifres han experimentat un lleuger augment d'un 0,03% i situant-se al 9,42% de la població.

 

Participació