1 de 10
teatre

​«Ocells i llops», una de les obres més desconegudes de Josep Maria de Sagarra arriba al Teatre Sant Vicenç

Un muntatge ambientat en la dècada dels 50 i que és encara molt contemporani

per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 2 de novembre de 2022 a les 17:00 |
Arriba novembre i el Teatre Sant Vicenç canvia la seva cartellera. Aquest penúltim mes de l'any ha penjat el títol Ocells i llops, una de les creacions més desconegudes del dramaturg Josep Maria de Sagarra i que treu a relluir l'ànima humana, amb mentides, prejudicis i maternitat.

El muntatge retrata una família benestant ambientada en la dècada dels 50, és a dir, l'època de la postguerra i que té a la mare i els tres fills com a protagonistes. Viuda i atrapada en el passat, la matriarca veurà com els seus fills li amaguen secrets. Així afloren els enganys i els clixés sobre aspectes com l'avortament, l'homosexualitat i la prostitució, entre d'altres.


Ocells i llops, escrita el 1948, forma part d'un grup d'obres en les quals també hi ha Galatea i L'alcova vermella. El títol es representarà tots els caps de setmana de novembre, dissabtes a les 22 hores i diumenges a les 18 hores.

Es tracta de la segona creació de Sagarra que dirigeix Daniel Serra, després de El cafè de la marina. Precisament, Serra ha destacat ser “afortunat” per haver trobat l'elenc d'actors amb unes “persones fantàstiques”.

 

Participació