1 de 10
acció reivindicativa

Arran roba menjar d'un Mercadona de Sabadell «per denunciar la pujada de preus»

L'organització juvenil fa una acció perquè "la crisi que pateixen els joves mentre grans empresaris obtenen beneficis milionaris"

Roda de premsa d'Arran aquest matí | Arran
per V. R., Barcelona, Catalunya | 27 de setembre de 2022 a les 15:24 |
Arran ha entrat en un supermercat Mercadona de Sabadell, el que es troba al carrer Viladomat, i ha robat fins a quatre carros plens de menjar, que repartirà entre diferents xarxes d'aliments, "per denunciar l'encariment dels aliments i dels productes bàsics". En un comunicat, l'organització juvenil anticapitalista ha assegurat que aquesta "acció protesta" vol posar sobre la taula "l'augment dels preus dels aliments" que, han recordat, "és inassumible" pels joves de Catalunya. 
  "Mentre nosaltres continuem tenint feines precàries, grans empresaris com Joan Roig continuen obtenint beneficis milionaris", han carregat des d'Arran en el seu comunicat. Marina Gispert, portaveu de l'organització, ha denunciat aquest matí "la incapacitat dels governs" per fer front a les crisis econòmica i ecològica que patiran els joves, i han defensat "qualsevol mesura que prenguin els joves per fer-hi front i construir una alternativa al capitalisme". 


L'acció d'Arran va tenir lloc a un dels establiments de la cadena i està emmarcada en la campanya política Ho Volem Tot en què l'organització juvenil vol realitzar accions per denunciar la situació generalitzada de malestar juvenil, no només a causa de la crisi o la inflació, sinó també per la sensació d’incertesa i falta d’expectatives de futur.
Participació