1 de 10
ocupació

CCOO sosté que l'ERO a Kostal s'aprofita per «empitjorar» les condicions laborals

La planta de Sentmenat té 750 treballadors, dels quals hi ha previst acomiadar 109

La companyia que es troba a la zona industrial de la població | GSV
per NacióSabadell, Sabadell, Catalunya | 17 d'agost de 2022 a les 16:36 |
El sindicat CCOO ha denunciat que l'empresa Kostal Eléctrica, especialitzada en la instal·lació d'elements d'energia solar que es troba a Sentmenat, aprofita l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha presentat per "empitjorar" les condicions laborals per a la resta de la plantilla, que compta amb 750 treballadors, dels quals un 80% són dones.

Ha precisat que s'ha inclòs una documentació amb mesures d'acompanyament "lesives" com ara, clàusules de revisió salarial i de reducció de la jornada que es puguin pactar en el futur conveni del metall de la demarcació de Barcelona, actualment en negociació. També retocar aspectes com les clàusules de flexibilitat ja pactades al conveni anterior. “Aquestes demandes enterboleixen les negociacions i s'han de retirar immediatament”, ha reclamat CCOO.


La direcció de Kostal va anunciar l'ERO el passat mes de juliol coincidint amb l'inici de les vacances de bona part dels treballadors, amb una afectació inicial a 120 persones i que finalment s'ha xifrat en 109. La mesura es va ajornar un mes i així, aquest dimarts s'ha presentat i, per tant, s'ha engegat el procés de negociació, que com marca la normativa és de 30 dies.
Participació