GRÀFIC | Nova enfilada de l'atur a Sabadell

Una mica més d'un centenar de desocupats i una dinàmica que s'ha replicat a la majoria de municipis del Vallès Occidental

Gent fent cua en una oficina del SOC
Gent fent cua en una oficina del SOC | ACN
03 d'agost del 2022
Actualitzat a les 16:28h
Després de signar un mínim històric amb l'arribada de l'estiu, Sabadell ha tornat a experimentar una enfilada de l'atur. En aquest setè mes de l'any hi ha hagut 114 desocupats més, incrementant la xifra total fins als 11.403 (una taxa de l'11,2%) i trenca dos mesos amb una davallada. Amb aquesta pujada són tres les que s'han produït enguany (les altres dues al març i a l'abril).  

Tot i així, la dada és millor que fa un any, quan hi havia 12.974 persones a les llistes i la taxa se situava en el 12,8%. Per contra, el juliol és un mes en què la desocupació cau i és poc habitual que creixi, pels contractes relacionats amb l'activitat estiuenca. Les dades, recollides per l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya, no inclouen la figura de l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

 
 


I és que en un context general a l'alça, Sant Cugat és la segona ciutat vallesana on més nous aturats s'han registrat, només per darrere de Terrassa (+187). No obstant això, l'altra cocapital de la comarca, Sabadell, també ha experimentat un significant creixement (+114), igual que Rubí (+59). Només els municipis de Ripollet (-34), Montcada (-6) i Castellbisbal (-4) han aconseguit mantenir la dinàmica de descens. 

Cal assenyalar que aquesta tendència a l'alça també s'ha observat en el nombre d'aturats total del Vallès Occidental que s'ha disparat en més de 700 persones, mentre que al conjunt de Catalunya l'atur també ha sumat més de 3.300 persones.