tribunals

Condemnat a quatre mesos de presó un dels acusats d'ocupar una masia a Montcada i Reixac el 2013

La sentència és per atemptar a l'autoritat i als altres dos els imposen cinc mesos de multa per resistència a l'autoritat

La mobilització a les portes dels jutjats per donar suport als encausats | ACN
per A.H., Sabadell, Catalunya | 27 de juny de 2022 a les 18:53 |
El jutjat penal número 3 de Sabadell ha condemnat a quatre mesos de presó a un dels cinc detinguts acusat d'ocupar la masia de Can Piella, a Montcada i Reixac -al límit amb la Llagosta-, el 2013. L'han sentenciat per un delicte d'atemptat agents de l'autoritat en el desallotjament d'aquest immoble. Una resolució que ha arribat gairebé tres setmanes després que se celebrés el judici.

El jove, en no tenir antecedents, no haurà d'ingressar a cap centre penitenciari si no comet cap més delicte en els pròxims dos anys. A dos més dels arrestats, el jutge els ha imposat una pena de cinc mesos de multa, a raó de sis euros diaris, per resistència a l'autoritat. El magistrat ha considerat provat que el principal condemnat va llançar una bola de cera farcida de pintura contra un dels agents. Pels desperfectes causats a l'uniforme de l'efectiu dels Mossos, també haurà d'indemnitzar amb 157,34 euros en concepte de responsabilitat civil a la Direcció General de la Policia.

 

Més de 150 persones van acampar a l'entorn de Can Piella per pressionar el jutge a revocar l'ordre de desallotjament. Foto: CP.


Quant als altres dos jutjats, també ha assenyalat que es van resistir quan un policia el va fer baixar d'un camió i que l'altre, en ser atrapat quan fugia corrents, va resistir-se donant diverses puntades de peu a l'agent.


En total, en aquest desallotjament -amb la participació d'entre 80 i 90 efectius policials- es van detenir cinc persones, dues de les quals van quedar absoltes abans que la vista oral, celebrada a principis de mes a les dependències judicials de Sabadell, quedés vista per a sentència.

Uns fets de gairebé una dècada

 
Els fets es remunten al 15 de maig de 2013, quan per ordre judicial -del jutjat número 3 de Cerdanyola- els Mossos d'Esquadra van iniciar l'operatiu per desallotjar la masia Can Piella, -propietat del grup Alcaraz-, del segle XVII en estat ruïnós. Un grup de joves la va estar reformant durant tres anys, després de més d'una dècada abandonada i que havia creat, entre altres coses, un projecte per netejar l'entorn

 

Participació