EL FUTUR DE L'OCI NOCTURN

CiU opta per disseminar la Zona Hermètica per adaptar-ne el model d'oci

Demana al govern què té plantejat fer a pocs mesos per finalitzar les llicències | Consideren que una ciutat com Sabadell ha de comptar amb una oferta de discoteques

per Albert Segura , Ajuntament de Sabadell, 6 de novembre de 2015 a les 11:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2015 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Toni Font, Carles Rossinyol i Josep Beltran, en roda de premsa. Foto: Albert Segura

 
El grup municipal de Convergència I Unió (CiU) demana al govern de la ciutat que es posicioni sobre el futur de l’oferta d’oci de la Zona Hermètica davant la finalització de les llicències, prevista per l’1 de juny de 2016 si no hi ha cap moratòria. La força nacionalista considera que el millor model passaria per disseminar part de l’oferta en diferents punts de la ciutat, sense afectar zones residencials i amb una selecció prèvia de les empreses.

 
El ple de novembre de 2010 va aprovar la modificació puntual del pla urbanístic al barri de Gràcia amb els vots a favor del PSC, CiU, ERC i l’Entesa, el vot en contra del PP i l’abstenció d’ICV-EUiA. Amb tot, al març de 2011 es va acordar el trasllat de l’activitat a Sant Pau de Riu-sec, i al maig de 2015 la Generalitat ho va ratificar, fet que situa la data de finalització de les llicències de les discoteques a l’1 de juny de 2016.

 
A partir d’aquella data ja no hi podrà haver cap local operant a la zona, enfrontant-se a sancions i al precintament de l’establiment. “El mes de juliol passat el regidor de  la matèria – Maties Serracant (Crida per Sabadell) – va dir que no veia viable el trasllat de les discoteques i que calia buscar una solució immediata, però a hores d’ara encara no sabem quina és la intenció de l’equip de govern”, ha destacat el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

Discoteques si, però dimensionades 

El regidor nacionalista accepta que cal un altre model d’oci per a la ciutat, però tot i això apunta que cal gestionar una decisió al respecte perquè “ja no hi ha més temps”. “Una ciutat de la mida de Sabadell ha de tenir una oferta d’aquest tipus, de tot tipus, ha de poder oferir serveis per a tots els gustos, perquè si es perd farem la ciutat més petita, més gris i menys important”, ha afegit.
 
Per aquest motiu creu que cal trobar el redimensionament adequat de l’oferta, amb un repartiment en diferents punts de la ciutat però sempre fora de les àrees residencials. I pel que fa a la moratòria, considera que podria ser possible: “Tot i això, seria políticament immoral”, ha sentenciat.

 

Participació