1 de 10
solidaritat

Com ajudar Ucraïna des de Sabadell?

Guia amb algunes de les campanyes de suport a la població

Concentració de suport a Ucraïna | Anna Mira
per A.H., Sabadell, Catalunya | 4 de març de 2022 a les 19:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La invasió d'Ucraïna, per part de l'exèrcit rus, ha suposat l'èxode de molta població, principalment en direcció a la frontera amb Polònia. Però també hi ha moltes persones que s'han quedat al país. Des de les organitzacions humanitàries han demanat que es prioritzin els donatius econòmics, perquè l'ajuda sigui més efectiva i es pugui donar resposta immediata.

En aquest sentit, des de la Coordinadora d’ONG Solidàries s'ha justificat aquesta petició, perquè l'impacte de rebre medicaments, roba o menjar, entre d'altres, pot ser negatiu per l'alt volum que se'n derivi i la posterior, i difícil, gestió, encara que es faci de "bona fe". A més, també cal revisar tot el material per garantir que no han expirat fàrmacs o aliments.


Així també ho ha indicat el Consolat General d'Ucraïna a Barcelona, precisant els comptes bancaris on fer els donatius. L'Ajuntament de Sabadell ha mogut fitxa i aquest divendres ha anunciat que n'ha fet un de 5.000 euros per aquesta situació d'emergència.

Aquest és el llistat d'entitats que recullen recursos per destinar-los a la ciutadania ucraïnesa: En el cas que es vulgui optar a ser família d'acollida o ajudar d'alguna manera, el consistori ha habilitat un formulari en línia per quan les persones refugiades arribin a la ciutat. També hi ha espai per a ucraïnesos residents a la capital vallesana i vulguin saber la situació de familiars al seu país:
  • Emergències consulars: +34 620 641 324
  • Ambaixada d’Ucraïna a Madrid: +34 91 748 93 60. Correu electrònic: emb_es@mfa.gov.ua
  • Consolat d’Ucraïna a Barcelona: +34 93 402 89 56

Altres notícies que et poden interessar

​​


​​​

 

Participació