La Covid permet que un nen de 10 anys faci el salt i jugui en categoria professional del tennis taula estatal

Un cúmul de casualitats obliga el primer equip del CN Sabadell a alinear-lo

El jugador de 10 anys disputant un partit
El jugador de 10 anys disputant un partit | CN Sabadell
Yael Carrasco
18 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:37h
El primer equip de tennis taula del Club Natació Sabadell -de Divisió d'Honor masculina grup 2A- va disputar, aquest passat cap de setmana, un partit de lliga contra el Hortitec Alzira, en el qual es va veure obligat a alinear un jugador de 10 anys (benjamí): Quim Barberà. Actualment, és el número 3 de Catalunya i 13 d'Espanya en la seva categoria i ja havia participat anteriorment en aquesta segona divisió estatal a causa de la Covid-19.

L'esport en totes les seves formes continua acumulant contagis i els clubs s'han de refer i adaptar a la situació. La Reial Federació Espanyola de Tennis Taula, en declaracions a NacióSabadell, assegura que aquests fets també s'han donat a la Superdivisió Masculina -primera divisió estatal-, "alguna vegada han sortit positius a les proves que es fan els esportistes professionals abans de jugar i després han hagut de ser substituïts per un noi de categoria inferior o, fins i tot, un veterà".

Aquest passat diumenge, a la jornada 7 de la competició, el tercer jugador de l'equip sabadellenc, que havia donat positiu dies abans, va ser substituït per Barberà. El benjamí anava a disputar el seu partit de 2a Territorial contra el Vilanova del Camí i de sobte es va trobar a les instal·lacions de Can Llong donant el salt fins a Divisió d'Honor i enfrontant-se a l'Hortitec Alzira i contra un palista que li multiplicava l'edat, Libre Sancho, un jugador experimentat i amb carrera a l'elit estatal.

El club no tenia gaire marge d'actuació per comptar amb més esportistes experimentats. El tècnic, Alex Bocanegra, explica que no volien fer massa modificacions dels conjunts tenint en compte la normativa existent -en categoria nacional un jugador no pot ser alineat en dos equips diferents dins la mateixa jornada-, "d'aquesta manera només havíem de fer canvi a un sol equip". I això va portar a recórrer fins a pràcticament l'últim recurs dels 14 de l'entitat vallesana. 
 

Jugadors d'Alzira i CN Sabadell a punt per disputar la jornada 7 Foto: CN Sabadell


No ha estat la primera vegada que a en Quim l'ascendien per ajudar als més grans del CN Sabadell, en una concentració de la temporada passada va debutar, juntament amb un aleví, també per l'afectació de la Covid. "Va jugar una mica nerviós perquè es trobava a una categoria amb molt nivell, però no tant com al primer debut; al final va sortir a passar-s'ho bé", comenta Bocanegra.

El resultat final va ser de 2 a 4, amb derrota vallesana que només va aconseguir dos punts, de la mà de Daniel González i un altre d'Ivan Ruiz. El marcador va ser el menys important i és que situacions tan surrealistes com aquesta viscuda a Sabadell no serien possibles sense un context de pandèmia.