Adjudicades les obres de la primera fase del Portal Sud

Una inversió de 4,4 milions d'euros i s'espera que tot el projecte estigui acabat a finals de 2023

Les dues rotondes previstes en l'entrada pel sud de Sabadell
Les dues rotondes previstes en l'entrada pel sud de Sabadell | Ajuntament de Sabadell
20 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:43h
La Junta de Govern Local, reunida aquest dilluns, ha adjudicat les obres de la primera fase del Portal Sud. Això vol dir una primera intervenció que actuarà just a l'entrada en aquesta zona de Sabadell, al polígon industrial sud-oest, davant de l'aeroport i un cop passada la zona comercial de Via Sabadell.

Els treballs consistiran en la construcció d'una rotonda de 90 metres de diàmetre, amb dos carrils de circulació a l’interior i quatre ramals. Enllaçarà amb la carretera de Bellaterra, per una banda, i, per l'altra, amb la C-58. D’aquesta manera, es millorarà la circulació, també per a l'entrada al carrer Costa i Deu, d'accés a la zona d'activitat econòmica. 

Les feines les portarà a terme l’empresa Construcciones y Servicios Faus SA. i suposaran una inversió de 4.435.682 euros -la Diputació de Barcelona hi aporta dos milions-. Començaran el primer trimestre de 2022 i s'espera que aquesta primera fase acabi d'aquí a un any.

En paral·lel, la Junta de Govern Local ha aprovat de forma inicial el projecte d’aquesta segona fase, que comptarà amb un pressupost d’1.782.751 euros i reforçarà el col·lector de la riera de Can Feu, i també es crearà una nova rotonda als carrers de Víctor Balaguer i Costa i Deu. Així, se segueix complint el calendari perquè el projecte estigui acabat a finals de 2023.