​La Unitat Canina K9 de la Policia Municipal de Sabadell, reconeguda per l’aportació a la qualitat de la justícia

És un projecte entre el Jutjat Degà de Sabadell, l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Sabadell i el cos

Agents amb un gos de la unitat canina
Agents amb un gos de la unitat canina | Juanma Peláez
A.H.
16 de desembre del 2021
La Unitat Canina K9 de la Policia Municipal de Sabadell ha estat reconeguda per l’aportació que fa a la millora de la qualitat de la justícia. Un premi atorgat en la 9a edició de Qualitat de la Justícia, organitzat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que reconeixen iniciatives implementades en organismes d’aquest àmbit.

El projecte sabadellenc, que es posarà en marxa a la ciutat, impulsat per l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Sabadell (ICASBD), el Jutjat Degà  porta per títol “La cara amable de les seus judicials: facilitat d’accés de les persones més vulnerables i necessitades de protecció davant l’administració de Justícia” i consisteix en l’acompanyament a les víctimes -menors o persoens maltractades- amb gossos del cos policial.

La finalitat és que amb l’ajuda dels cans, davant l’obligació de passar per seu judicial, aquestes persones “no visquin una situació traumàtica o ajudar-la apaivagar els nervis”. Així, es busca “dotar d’un recurs generador de confiança i seguretat” que faciliti “la connexió de les víctimes amb la justícia”.

No és el primer guardó a aquesta unitat canina de la Policia, el 2018 la Unió Nacional de Caps i Directius de la Policia Local (UNIJEPOL) també ho va fer per “les iniciatives i bones pràctiques” a aquestes categories dins els cossos de seguretat.