La cavalcada de Reis de Sabadell tornarà (en principi) a ser presencial

Més llums i arbres de Nadal, la tornada del pessebre gegant a la plaça Sant Roc i un calendari advent a Doctor Robert farceixen un programa amb força novetats

Un dels espectacles durant la presentació dels actes nadalencs
Un dels espectacles durant la presentació dels actes nadalencs | Juanma Peláez
17 de novembre del 2021
Actualitzat el 18 de novembre a les 16:24h
"Serà una mica més extens que l'any passat i enguany, ens hem arriscat", ha afirmat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, en la presentació dels actes del Nadal, en què hi destaca que la cavalcada de Reis sortirà al carrer, de sud a nord de de la ciutat -7,5 quilòmetres-, encara que hi ha "un pla B", en cas que la incidència de la Covid-19 variés, i s'hagués d'activar una altra opció.

Ha posat l'accent en l'ampliació i recuperació d'actes que no es van poder fer l'any passat, encara que ha confessat fer-ho "amb la boca petita" davant l'increment de casos en els últims dies, però ha garantit que tot es farà amb "seguretat". Els tres Reis d'Orient i els seus emissaris seran els grans protagonistes. La Fira Reial, a Fira Sabadell, obrirà un altre any les portes, però, a diferència de 2020, serà amb l'activitat tradicional: mostrar tots els preparatius de l'arribada dels Reis a la ciutat, del 2 al 4 de gener.
 

L'alcaldessa presentant els actes de l'època nadalenca Foto: Juanma Peláez


L'Ambaixador s'instal·larà novament a la Casa Duran, del 26 de desembre al 4 de gener i al dia següent de Sant Esteve els carters es repartiran pels centres cívics de la Creu de Barberà, LaSala Miguel Hernández, l'estació del tren del Parc Catalunya i als mercats municipals.

Les places de Sant Roc i Doctor Robert seran un punt neuràlgic i és que a les portes del consistori es tornarà a instal·lar el pessebre gegant de 360 graus i amb figures d'1,25 metres, afegint-ne una de nova aquest Nadal. I a l'altra banda de la façana "s'obriran les finestres" per preparar l'arribada de la Nit de Nadal, amb "la figura del llaminer que la ciutadania coneixerà" -tots els dies a les 18.30 hores-, es tracta del conegut com a calendari advent.

Tret de sortida el 26 de novembre
Tot plegat arrencarà el 26 de novembre, amb l'encesa de llums i es farà en tres punts diferents: primer al Racó del Campanar a les 18 hores, una hora després a la plaça del Pi i, per acabar, a les 20 hores, a la plaça de la Creu de Barberà. En aquests tres llocs s'instal·laran tres trineus "per poder-se fotografiar i la gent no s'enfili als llums", ha bromejat Farrés.
 

El muntatge de les noves casetes a la plaça Doctor Robert Foto: Albert Hernàndez


Aquest mateix dia obrirà la "renovada" Fira de Santa Llúcia -estarà a la plaça Doctor Robert fins al 22 de desembre-, amb unes casetes de fusta inspirades en les que hi ha als països del nord d'Europa i fetes per persones participants als programes d’Ocupació del Vapor Llonch.

Mes llums i arbres
La lluminositat serà una altra de les protagonistes amb més de 600 elements repartits per 76 carrers del municipi, a més de la façana de l'Ajuntament. També hi haurà grans arbres de Nadal als barris de Can Deu, Plana del Pintor, Torre-romeu, Poblenou, Les Termes, Campoamor, Gràcia, Merinals, Can Rull i Covadonga, a més places de les places Creu de Barberà, Espanya -fet d'ampolles de vidre reciclat-, Catalunya i Còrdova, a l'Hospital Parc Taulí, al Racó del Campanar i a Via Sabadell.
 

La descoberta de la corona reial ha tancat l'acte Foto: Juanma Peláez

Una de les actuacions que es podrà veure aquests dies a la ciutat Foto: Juanma Peláez


Els trenet, batejat com el Carrilet, ocuparà, un any més, els eixos comercials de nord a sud i a l'inversa. En paral·lel, estarà en marxa el Trenet del Parc de Catalunya, amb una decoració especial. I la tradicional fira d'atraccions, el Nadal al Parc, s'ubicarà, dos anys després, al Parc Central del Vallès.