Les adhesions a l'ERO del Banc Sabadell s'apropen als 2.000 treballadors

Supera la xifra pactada entre sindicats i la direcció de l'entitat financera

La façana de la seu del Banc Sabadell.
La façana de la seu del Banc Sabadell. | ACN
A.H.
16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:47h
Aquesta passada mitjanit ha expirat el període per inscriure's a l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) del Banc Sabadell, pactat entre sindicats i la direcció de l'entitat financera, i que s'ha traduït amb gairebé 2.000 treballadors que s'hi han adherit. Això suposa arrabassar les sol·licituds pactades, entre un mínim de 1.380 ampliables a 1.605.

Tot i així, aquestes peticions, tal com han avisat els representants de la plantilla, no totes podran ser ateses, perquè ho atribueixen a "criteris del banc", cosa que els preocupa davant la possibilitat que hi hagi motius subjectius. Sigui com sigui, han defensat que aquesta xifra de sortides voluntàries "reafirma" aquest factor.

Han assegurat que la direcció del banc s'ha compromès a "evitar en la mesura del possible" l'aplicació de mesures que puguin ser "traumàtiques", incloent-hi la mobilitat geogràfica. La comunicació de la resolució final es farà el divendres 3 de desembre, un cop s'ha acabat aquesta etapa.

La Unió General de Treballadors (UGT) ha lamentat, en un comunicat, que aquest ERO "vol dir destrucció d'ocupació, gent jove que tira la tovallola i perd la il·lusió i les ganes, treballadors amb problemes de salut i esgotaments dels veterans" i es tracta d'una xifra "trista".

Més de mig miler en una setmana
A una setmana de tancar aquest període, hi havia gairebé 1.200 persones que s'hi havien inscrit, per tant, en set dies més de mig miler s'hi han sumat. Gran part d'aquesta mica més del miler provenien, en gran part, dels departaments administratius, on es van demanar 488; 226 dels gestors avançats i 180 dels bàsics i 252 treballadors corresponien a altres àrees.