Fiscalia demana vuit anys de presó per a Bustos per la peça de contractacions públiques irregulars

És la 31 de la macrocausa i també en reclama cinc per al germà

Manuel Bustos, sortint d'un jutjat
Manuel Bustos, sortint d'un jutjat | Albert Segura
11 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:30h
La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, l'acusació popular en diverses peces del cas Mercuri, ho va avisar fa uns dies que s'anirien tancant carpetes de la macrocausa i ara ha arribat el torn de la 31 -contractacions a dit al Consorci de Residus del Vallès Occident (CRVC) i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)-. Fiscalia, en l'escrit d'acusació, ha demanat vuit anys de presó per a l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos.

Cinc pels presumptes delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics, i tres més pel suposat delicte continuat de tràfic d’influències, a més de multes de 205.500 euros i un total de 12 anys d'inhabilitació, segons ha informat la Plataforma. La peça investiga la contractació de dues persones, entre les quals l'exregidora socialista local Anna Carrasco al CRVC, i de la socialista Carmen Sendrós Díez a l'ÀMB.

Bustos és una dels tres que figuren a l'escrit del ministeri públic, també hi ha el seu germà, i exregidor al consistori vallesà, Paco Bustos, pel qual han reclamat cinc anys de privacitat de llibertat i els mateixos d'inhabilitació especial, amb una multa de 5.500 euros com a suposat autor dels delictes de falsedat documental, prevaricació i malversació de cabals públics. Per últim, 12 anys d'inhabilitació com a presumpte responsable del delicte de prevaricació administrativa per a qui llavors era gerent del Consorci de Residus, Paco Fernández Ortega.

D'aquesta manera, una altra peça del cas Mercuri agafa camí de judici, un cop les parts presentin els seus escrits d'acusació. En aquest sentit, la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció ha garantit que ho farà "amb la voluntat d’esclarir els fets i de proposar les corresponents penes als responsables dels delictes comesos contra de l’interès públic".