Arrenca el projecte adreçat a infants i joves amb necessitats especials a l'Aliança Francesa

Compta amb quatre espais per dur a terme diverses teràpies

El pati de la Casa Taulé
El pati de la Casa Taulé | Albert Hernàndez
28 d'octubre del 2021
El projecte Arteneu, un centre d'activitats d'art adreçat a infants i joves amb necessitats especials -entre 5 i 18 anys i fora de l'horari lectiu- i que es desenvoluparà a l'antiga seu de l'Aliança Francesa de Sabadell, la Casa Taulé, situada al carrer Sant Joan, 35, arrencarà la seva activitat el proper 8 de novembre.

El membre de l'equip directiu, Eloi Moya, ha celebrat que finalment es posi data aquesta iniciativa que "és una idea semblant a la d'un ateneu a través de l'art", enfocada en la dansa, arts plàstiques, teatre i música. I ha justificat el retard "per la complexitat" de les obres, ja que es tracta d'un immoble protegit i que és patrimoni de la ciutat. Per això, ha subratllat "l'esforç" que ha calgut.
 

Un dels espais de la iniciativa Foto: Albert Hernàndez


El servei comptarà amb quatre espais, tal com ha detallat l'altre membre de l'equip, Anna Fernàndez: una ludoteca, amb edicions especialitzades en aquest camp; una sala de jocs adaptats a les diferents edats; jocs tecnològics per jugar en grup i una sala multimèdia per apropar als usuaris al món virtual. Seran zones es faran teràpies per dur a terme expressió corporal, neurociència i musicoteràpia, entre d'altres A més d'una cafeteria, oberta a tot el públic, que recuperarà l'activitat al pati de la planta baixa.

Moya ha explicat que el projecte neix "d'una demanda que crèiem és necessària per a les famílies de Sabadell i dels voltants" i en aquest sentit, ha indicat que "la vessant del lleure té marge de millora". Al voltant d'una desena de professionals hi treballaran, entre professors i monitors, tots amb la formació adequada, han remarcat ambdós impulsors.

Millorar la qualitat de vida
La cap de Salut Mental Infantil i Juvenil de l'Hospital Parc Taulí, Montserrat Pàmies, ha afirmat que des de la consulta no es pot recomanar a un servei o un altre, però sí "donem a conèixer els recursos que hi ha al territori". Tot plegat, ha remarcat, per contribuir a "millorar la qualitat de vida" d'aquestes persones, tant en l'aspecte educatiu com social.

Pàmies ha precisat que al Taulí, "que des de fa anys treballem amb nens amb educació especial", ha puntualitzat, atenen més de 700 infants amb autisme i més de 2.000 amb TDAH, així com FIL-Funcionament Intel·lectual Límit. "Aquests trastorns del cervell es manifesten" a la infància i això, ha advertit, pot comportar "dificultats" en la comunicació i la interacció social.