La cinquena onada deixa una seixantena de defuncions al Taulí

L'hospital tanca setembre amb menys d'una desena d'ingressats, situació que no es veia des de feia 14 mesos

L'Hospital Parc Taulí
L'Hospital Parc Taulí | Juanma Peláez
18 d'octubre del 2021
Actualitzat el 19 d'octubre a les 0:16h
L'aixecament de pràcticament totes les restriccions des del passat divendres i la tornada de l'oci nocturn són un senyal inequívoc que la pandèmia, per ara, i finalment, està sota control. Això ve marcat perquè la pressió hospitalària s'ha reduït de forma dràstica i tornant a nivells de fa més d'un any, tot i així ha continuat la mortalitat i la cinquena onada -fins al setembre- ha deixat 63 morts a l'Hospital Parc Taulí.

Amb dades del mateix centre hospitalari, entre els mesos de juny i setembre -considerada la cinquena onada- s'han notificat aquesta seixantena de decessos, sent el pitjor mes d'aquest període agost amb 32, la meitat de tots els que s'han produït en aquest interval i el tercer pitjor mes de 2021, després de gener i abril, amb 74 i 43, respectivament.
 
 
De fet, en aquesta cinquena onada, la mortalitat ha estat un pèl superior que a la quarta, un 21% més -52 morts davant 63-. També cal tenir en compte que la quarta onada va comprendre els mesos d'abril i maig, la meitat de temps. En relació amb la tercera -153 traspassos-, la diferència és abismal, gairebé un 60% menys de defuncions.

El Taulí va tancar setembre amb 11 pèrdues de vida i això suposa que enguany ja n'hi ha hagut 235 i 752 des de l'esclat de la Covid-19 al centre -el 7 de març de 2020 es va conèixer el primer cas-.

Menys d'una desena d'ingressats
El Taulí va deixar enrere setembre amb nou ingressats, set dels quals a planta i dos a l'UCI/semicrítics, una situació que no es veia des de finals de juliol i principis d'agost de 2020. En aquest novè mes s'han alliberat una cinquantena de llits, ja que l'agost va acabar amb 64 hospitalitzacions, 43 a planta i 21 a la unitat de crítics.
 
 
En el tram final ha prosseguit l'evolució i s'han rebaixat els ingressos, passant de 15 pacients en les tres primeres setmanes als nou amb els quals ha acabat.