1 de 10
municipalisme

Marta Morell passa a ser regidora no adscrita dins el govern municipal de Sabadell

Defensa la seva feina i el respecte a la normativa del partit i garanteix que no tornarà l'acta

Marta Morell | Albert Segura
per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 13:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'expulsió de la segona tinent d'alcaldessa de l'Ajuntament de Sabadell, Marta Morell, de Podem Catalunya ha culminat amb la dissolució del grup municipal i, per tant, passarà a ser regidora no adscrita dins el govern municipal.

Un canvi que es farà visible en la propera sessió ordinària del ple, prevista per al dimarts 2 de novembre. El nou escenari farà que Morell deixi de tenir els dos tècnics i l'assignació econòmica mensual -una mica més de 3.000 euros- que li pertocava a la formació. "Continuaré amb la meva tasca com a segona tinent d'alcaldessa, les meves funcions no canviaran" dins l'equip municipal. Ha insistit, igual que ho va fer a l'estiu, que no tornarà l'acta de regidora i seguirà fins al 2023.


Morell ha explicat que un cop va rebre la documentació sobre la seva expulsió del partit, i la vaig examinar, va interposar una demanda perquè s'apliquessin mesures cautelars i se suspengués la seva sortida, cosa que, tal com ha dit, li va denegar el jutge i ara es tradueix en el final de Podem Sabadell amb Morell al capdavant. Encara que no ha descartat anar novament als tribunals pel seu cas.

Ha defensat la seva feina des del moment que va decidir liderar el projecte per presentar-se a les eleccions municipals de 2019, "sempre he tractat els temes on els havia de tractar" i ha afegit, "mai m'he saltat cap acord ni estatut del partit". I ha recordat, entre d'altres episodis, l'assemblea per validar l'acord de governabilitat amb el PSC.


Porta oberta a formar un partit?


Morell no s'ha pronunciat sobre una futurible candidatura per als comicis de 2023, ha garantit que "continuarem unides i organitzades" i que "en els pròxims mesos veurem". Ha afirmat que és "un dia trist", perquè la cúpula del projecte que la va acompanyar inicialment ha deixat la militància. Fins i tot, una seixantena s'han donat de baixa, ha remarcat el membre de la formació, Javier Garrido, entre els quals el seu portaveu, Antonio Ontiveros.
Participació