successos

L'operatiu policial contra el tràfic i l'explotació sexual acaba amb 14 detinguts i 25 dones alliberades

Vuit escorcolls, a més de Sabadell, també a Ullastrell i Sant Andreu de la Barca

per Albert Hernàndez, Sabadell, Catalunya | 6 d'octubre de 2021 a les 13:20 |
Imatge d'un dels escorcolls en un pis on s'explotava sexualment 25 dones. | PN
L'operatiu de la policia espanyola desplegat, precisament fa una setmana, entre d'altres localitats, a Sabadell, contra el tràfic de persones i drogues i l'explotació sexual, ha acabat amb 14 detinguts -dos ja han ingressat a presó- i 25 dones alliberades. D'aquesta manera, s'eleva el nombre d'arrestats, passant dels 11 inicials als 14 actuals.

Així, s'ha desarticulat una presumpta organització criminal que obligava aquestes dones a prostituir-se en pisos de cites situats, a més de Sabadell, a Ullastrell i Sant Andreu de la Barca. Està acusada dels delictes de tràfic d'éssers humans, prostitució coactiva, tràfic d'estupefaents, tinença il·lícita d'armes i pertinença a organització criminal.

 

Un altre operatiu del cos al barri de Gràcia Foto: Juanma Peláez


La investigació va arrencar a començament d'any, quan agents de la comissaria de Sabadell van saber de l'existència d'un establiment de cites a la localitat que "podria utilitzar dones víctimes de tràfic i explotació sexual", i van comprovar que algunes havien estat enganyades.


En total, la policia espanyola va fer vuit entrades i escorcolls a immobles, on van intervenir diferents quantitats de substàncies estupefaents i potenciadors sexuals, dues armes curtes de foc, una escopeta d'aire comprimit, una catana, munició, 282.000 euros en efectiu, documentació i xecs, entre d'altres.

Disponibilitat 24/7


L'organització disposava d'una extensa xarxa de locals on les dones havien d'estar disponibles les 24 hores del dia, sense poder dormir ni descansar. De fet, les controlaven amb càmeres i "molts cops no se'ls pagava el salari acordat com una forma de càstig i imposició de control".

Aquesta organització criminal també obligava presumptament les víctimes a vendre substàncies estupefaents als clients, com ara cocaïna, marihuana, viagra i popper, i d'aquesta manera "l'organització incrementava els seus beneficis".

 

Participació