Un centenar de persones engeguen a Sabadell les protestes per l'ERO al Banc Sabadell

La direcció presenta una proposta que divideix els treballadors en tres grups

La concentració davant la seu financera
La concentració davant la seu financera | Albert Hernàndez
23 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:08h
Un centenar de persones s'han concentrat a la plaça Catalunya de Sabadell, davant de la seu del Banc Sabadell, responent a la convocatòria, d'entre d'altres sindicats, CCOO, UGT i Intersindical-CSC, per protestar contra la presentació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de l'empresa i que preveu la sortida d'uns 1.900 treballadors.

Una mobilització, la primera de les diverses previstes, que ha arribat quan s'ha entrat en la segona fase de negociació de la mesura, després dels primers contactes informals amb l'arrencada de setembre i, des de la setmana passada, s'han engegat les converses (finals) per abordar l'expedient.
 

Els sindicats del Banc Sabadell, mobilitzats a la seu de l'entitat a la capital vallesana Foto: Albert Hernàndez


El secretari general de CCOO al Banc Sabadell, Domènec Sadurní, ha assegurat que "no hi ha causes organitzatives, ni econòmiques, per dur a terme l'ERO" i que l'evolució de les trobades, les propostes sobre la taula no tenen res a veure amb les suggerides en l'anterior cita. "És salvatge", ha rematat.

Sadurní ha recordat que si no s'arriba a una entesa, hi haurà "unilateralitat" i "la sortida forçosa" de persones, ometent als de 50 i 55 anys, ha subratllat. I ha apuntat que entre la marxa d'empleats de principis d'any i la plantejada ara, "estem parlant entre un 30 i 35%" de rebaixa de personal.

Tres grups per a l'ERO
En la reunió d'aquest dimecres, la direcció ha dividit l'ERO en tres grups: entre 58 i 63 anys, amb una antiguitat igual o superior als 15 anys, prejubilacions amb un abonament del 55% del sou anual fins als 63 anys, amb un topall de 270.000 euros. A aquesta quantitat també se li sumaria el conveni especial de la Seguretat Social fins als 63 anys, descomptant dos anys d'atur i el subsidi d'atur en aquells casos on fos necessari.

Entre 56 i 57 anys, també amb la mateixa antiguitat, les condicions són pràcticament les mateixes, amb les úniques diferències que la compensació seria del 50% del sou anual, i que aquesta es rebria fins als 62 anys. Per la resta de la plantilla -treballadors de menys de 50 anys o de més de 56 anys amb menys de 15 anys d'antiguitat-, baixes incentivades amb una indemnització de 27 dies per any treballat, amb un màxim de 18 mensualitats.