El futur aparcament del Passeig tancarà els accessos dels carrers del Sol i del Pedregar

S'invertiran 4,5 milions d'euros que assumirà la concessionària per unes obre que s'espera comencin entre 2022 i 2023

La sortida de dos vehicles en direcció carrer del Sol
La sortida de dos vehicles en direcció carrer del Sol | Albert Hernàndez
14 de setembre del 2021
Actualitzat a les 14:16h
El futur aparcament soterrani del Passeig, que sortirà de la unió del de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Sabadell Plaça Major, i el de la plaça Doctor Robert, suprimirà els accessos dels carrers del Sol -ara és de sortida de vehicles- i del Pedregar -és d'entrada-.

Aquest és el plantejament del govern municipal i que suposarà que hi hagi gairebé 500 places, de les quals 440 per a cotxes i 54 per a motocicletes. D'aquestes, a més, n'hi haurà 14 reservades per a mobilitat reduïda i 11 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i un aparcament segur per a bicicletes -entre 40 i 60 espais-, també soterrat, en l'accés a FGC.
 

L'estat actual de l'entrada a l'aparcament del Passeig Foto: Albert Hernàndez


El projecte preveu que aquest futur aparcament tingui l'entrada per la plaça de l'Àngel i la sortida en l'actual rampa que fa anys està tancada, al Passeig, a tocar del carrer de les Valls. La voluntat, tal com ha dit l'alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, és que comencin les obres entre finals de 2022 i principis del 2023, perquè pugui entrar en funcionament el 2024.  

Tot plegat, suposarà una inversió de més de 4,5 milions d'euros, ha calculat Farrés i ha apuntat que serà l'empresa concessionària qui ho assumirà, així com el rescat de l'actual, Saba, companyia amb la qual s'està negociant el rescat. "Esperem que l'acord estigui en les properes setmanes", ha indicat i poder fer la licitació. I si no arriba, "anirem a tribunals, que esperem no passi", ha continuat l'explicació. L'alcaldessa ha garantit que si es va al contenciós no suposarà una alteració del calendari marcat. 

Lligar tot el Passeig
Farrés ha detallat que l'obra suposarà lligar aquesta zona de la plaça Doctor Robert, el Racó del Campanar i el Passeig, aprofitant les obres per al "definitiu", que arrencaran el primer trimestre de 2022. La desaparició de les entrades i sortides permetrà guanyar espai per al vianant. Hi haurà quatre accessos per a usuaris a l'aparcament soterrani. L'actual a la plaça Doctor Robert, tot i que es reduirà considerablement, i el que hi ha a l'altra banda. A més, d'uns altres dos, a FGC i a la zona capdavantera del Passeig. 

L'alcaldessa ha admès que hi haurà afectacions i amb la voluntat que tinguin "un impacte menor" es faran perquè coincideixin amb el període estival. Ha avisat que, per ara, la molèstia principal seran sis metres d'amplada entre el Passeig i la plaça Doctor Robert.