​El personal sanitari del Taulí i un malalt de Covid, pregoners de la Festa Major de Sabadell d’enguany

Les activitats, repartides per diferents punts de la ciutat, acabaran a les onze de la nit

Una part de la plantilla del Taulí en els homenatges diaris els primers dies de confinament
Una part de la plantilla del Taulí en els homenatges diaris els primers dies de confinament | Juanma Peláez
30 d'agost del 2021
Actualitzat a les 20:43h
El cap de Malalties Infecciones de l’Hospital Parc Taulí, Manuel Cervantes; el director d’Economia i Serveis del Taulí, Francesc Luque; l’infermera de l’Àrea Quirúrgica, Isabel Munill Andreu; el pacient ingressat al centre Eduard Riba, en representació dels malalts, i el seu fill Aniol seran -ambdós coneguts pel documental Vitalsels pregoners de la Festa Major de Sabadell d’enguany.

Un reconeixement des de la ciutat i que tindrà lloc aquest divendres, a partir de les 21 hores. "Una manera d'agraïment", ha afirmat l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, i no només per "cuidar-nos, també donar-nos conviccions quan les necessitàvem". Prèviament, hi haurà l'organització del concurs i el Ball del Rodet.  

Un cop acabi el pregó des del balcó de l'Ajuntament es desplegaran més de 200 activitats. Però, i igual que per l’època nadalenca i al llarg de l’últim any, caldrà reservar -es guardarà per ordre d'entrada de la petició- a través de l’aplicació Sincronitzats i a la web municipal. I amb la voluntat d’evitar aglomeracions, la programació es repartirà per 19 punts de la ciutat i amb limitacions d'aforament.

Així, a Fira Sabadell hi haurà les propostes de cultura popular i tradicional, on hi haurà simulacres de cercaviles; a la plaça Frederic Mompou, reservat per al teatre, recitals de poesia, música i algunes cites infantils amb les companyies locals; a la Font de Can Rull pujarà a l’escenari Dàmaris Gelabert i El Pot Petit, com també la cantada d’havaneres.

Cinc escoles
Les escoles també agafen protagonisme i Calvet d’Estrella, La Romànica, Font Rosella, Nostra Llar i Joanot Alisanda acolliran espectacles, que s’afegiran als de L’Estruch amb concerts, teatre, circ i tallers. A la plaça de l’Argub i als jardinets de la Fundació 1859 Caixa Sabadell s’hi faran mostres de cultura urbana. Quant a les activitats esportives, hi ha prevista la Cursa Popular de cinc quilòmetres a Can Gambús, amb una participació màxima de 800 persones, un campionat de tir, un altre de tennis i tennis taula, entre d'altres.

Tot i la tisorada al programari, una de les tradicions del final de festes no faltarà: els focs artificials. La variació serà que en comptes de fer-se únicament des del Parc Catalunya serà a dos punts més, a les escoles Calvet d’Estrella i La Romànica.

Mocadors i polseres
Un dels elements insígnies de la Festa Major, els mocadors i les polseres, es tornaran a repartir. Per obtenir els primers caldrà cita prèvia per adquirir-ne un, mentre que les altres, es donaran a les entrades de les propostes familiars i infantils, és a dir, a la Font de Can Rull i la plaça Frederic Mompou.
 

El mocador de la Festa Major Foto: Juanma Peláez


Talls viaris parcials
Un altre dels signes d'aquests dies és comptar amb més espai per passejar, el tall viari de nord a sud. Aquest any es farà per trams i dies. Des d'aquest mateix divendres, a partir de les 18 hores, i fins dilluns a la nit, no es podrà circular per la Rambla -a l'altura de la Gran Via- i fins a la Via Massagué. Les avingudes Matadepera i Concòrdia diumenge i dilluns i la de Barberà, el cap de setmana i dilluns. Per últim, l'Eix Macià, des de les 19 hores de dilluns i fins a la mitjanit.  

D'altra banda, i per facilitar la mobilitat per la ciutat, hi haurà un servei d'autobús urbà nocturn, que farà les darreres sortides a les dues de la matinada. I hi ha previst un bus llançadora des de l'Eix Macià i Plaça Catalunya fins a la Font de Can Rull. 

Una elaboració difícil
Farrés ha explicat que l'elaboració del programa de Festa Major "no ha estat fàcil", en referència a eliminar cites multitudinàries com la bicicletada i els concerts, entre d'altres. "Ha estat un dilema", ha confessat i ha dit que quan es governa i es prenen decisions "sempre hi haurà opinions favorables i en contra". 

Unes impressions contràries, però també conciliadores, que han manifestat els membres de la comissió organitzadora de la Festa Major i que han instat es replantegi el model de participació i hi hagi més consens a l'hora de prendre decisions, perquè entitats no han pogut dur a terme "les seves activitats troncals". Així mateix, han reclamat que allò que s'ha quedat fora s'estudiï per incorporar-ho de cara a l'any vinent. 

Programa Festa Major Sabadell 2021 by Naciodigital on Scribd