Sabadell celebrarà una Festa Major «molt continguda» i basada en la prudència

L'alcaldessa Marta Farrés exposa que s'han eliminat els concerts de gran format i les fires d'atraccions per evitar aglomeracions

El foc i els petards, protagonistes al correfoc de la Festa Major 2019
El foc i els petards, protagonistes al correfoc de la Festa Major 2019 | Juanma Peláez
20 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:26h

Confirmat: Sabadell celebrarà entre el divendres 3 i el dilluns 6 de setembre la Festa Major. Això sí, en cap cas podrà assimilar-se a la de qualsevol any normal. En paraules de l'alcaldessa Marta Farrés, finalment l'Ajuntament ha optat per no anul·lar-ho tot com l'any passat per tal d'ajudar en tot el possible al sector cultural presentant un programa "molt contingut i imperat per la prudència".

Així doncs, el govern -de la mà dels tècnics i de les entitats de la ciutat- ha decidit eliminar qualsevol tipus d'activitat que sigui susceptible de provocar aglomeracions. En aquest sentit, cauen del programa d'enguany els concerts de gran format (Mishima, Beth i Flashy Ice Cream), les fires d'atraccions, la bicicletada popular i tampoc hi haurà barraques "tal com les tenim concebudes"

"Mantenim les activitats culturals, esportives i familiars que ja hem comprovat que es poden fer, amb el concepte de Km0 i que permeten que el sector cultural i les entitats de la ciutat es mantinguin actives i puguin subsistir", ha exposat la socialista.

A més a més, per participar de les activitats caldrà fer-ho amb cita prèvia i complint les mesures de seguretat i higiene (distàncies, mascaretes, gel hidroalcohòlic...). Tanmateix, en tot moment es limitarà l'aforament a un màxim de 300 persones per activitat, totes acabaran abans de les 23 h de la nit i estaran subjectes a la normativa que estableixi el Procicat en funció de com avanci la Covid-19.

"No serà una Festa Major com les altres"

"No serà una Festa Major com les altres. Estem en un context de pandèmia i hem optat per la màxima prudència. Hem pres una decisió difícil però necessària, tenint en compte les dades epidemiològiques i el context d'inici de curs. No podem posar en risc la salut de ningú", ha explicat Farrés al·legant que la decisió ha estat molt difícil de prendre.

Una Festa Major que es repartirà arreu de la ciutat i que comptarà amb diversos escenaris arreu de Sabadell. Altres novetats d’aquest nou model són la creació d’un espai d’arts escèniques, a la plaça de Frederic Mompou, on actuaran companyies locals. L’agrupació d’activitats de cultura urbana a la plaça de l’Argub i la Fira Sabadell es dedicarà a esdeveniments relacionats amb la cultura popular, amb una exposició produïda per les entitats.

A la zona de la font de Can Rull, al costat del trenet del parc de Catalunya, s’hi programaran, entre dissabte i diumenge, activitats infantils i familiars a càrrec dels principals artistes del país. Com a novetat, també es faran servir els patis de les escoles Calvet d’Estrella, La Romànica, Nostra Llar, Font Rosella i Joanot Alisanda, en els quals cabran unes 250 persones.

A la plaça de Sant Roc, que estarà tancada perimetralment, s’hi programaran activitats de ciutat, com ara concerts i el pregó, amb un màxim també de 300 assistents.