Una cinquantena de persones tornen a exclamar «prou» contra els feminicidis i la violència masclista

Una convocatòria motivada per la troballa del cos d'una dona amb signes de violència a Campoamor

La cita a les portes de l'Ajuntament
La cita a les portes de l'Ajuntament | Gala Espín
05 d'agost del 2021
Actualitzat a les 20:55h
Igual que fa dues setmanes, la plaça Sant Roc ha tornat a celebrar una concentració motivada per l'assassinat d'una dona al barri de Campoamor. Novament, s'ha exclamat "prou" contra els feminicidis i totes les formes de violència masclista, amb una cinquantena de persones que ha respost a la crida feta pel col·lectiu Justa Revolta i el Moviment Feminista de Sabadell. 

En la lectura del manifest, s'ha recordat que, des del gener, han assassinat 20 dones als Països Catalans i que per això "sortim al carrer, per dir prou!" perquè "s'utilitza el nostre silenci per intimidar-nos" i ha carregat contra "institucions masclistes, racistes i lgtbifóbiques".
 

Un moment de la lectura del manifest Foto: Gala Espín


Han enumerat els casos "d'agressions i assetjaments" patits com el que han denunciat estudiants de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), alumnes de l'institut de Castellar, així com els de l'Escola Industrial, la violació múltiple a una jove a Can Feu i el cas de l'Helena Jubany

El feminicidi de Terrassa, a Sant Roc
La cita ha comptat amb membres del moviment feminista de Terrassa, que han recordat el feminicidi d'una veïna de la ciutat -van trobar el seu cos calcinat a Sant Vicenç de Castellet, a prop del cotxe on hi havia mort el seu marit-, "l'Antonella, que per la ineficiència judicial va estar abocada a viure amb el seu assassí", han denunciat.
 

La integrant del moviment feminista de Sabadell Foto: Gala Espín


Han apuntat cap a la policia catalana i la justícia: "A Terrassa tenim un problema: els Mossos". També contra el sistema judicial, perquè no es va decidir aplicar una ordre d'allunyament. Han explicat que la família de la víctima, de nacionalitat argentina, està provant de repatriar-la i "recuperar lla filla que s'ha quedat orfe", cosa que té un cost de 9.000 euros i ja s'han activat una campanya per recollir els diners.

Han avisat que aquest cas "no volem que sigui un número més" i que la vida "urgeix". Han assenyalat l'alcalde de la ciutat veïna, Jordi Ballart, davant les bones paraules dites i que tot plegat "no es quedi només en un minut de silenci".