Sabadell es declara com a «àrea d'habitatge de mercat tens»

El consistori traslladarà la petició a la Generalitat perquè així sigui durant cinc anys

06 de juliol del 2021
Actualitzat el 07 de juliol a les 18:48h
El ple ordinari del mes de juliol, celebrat aquest dimarts, ha aprovat que Sabadell es declari com a "àrea d'habitatge de mercat tens". D'aquesta manera, traslladarà aquesta petició a la Generalitat perquè així pugui ser reconeguda la ciutat en els propers cinc anys. Una proposta que ha comptat amb els vots de totes les formacions -PSC, Podem, ERC, Crida per Sabadell i Junts per Sabadell- i l'abstenció de Cs. 

Aquesta consideració, tal com ha explicat el regidor d'Acció Social, Eloi Cortés, permetrà implementar mesures des de l'àmbit local com ara modificacions puntuals del planejament urbanístic i pugui "fer aflorar sòl" per a Habitatge de Protecció Oficial (HPO). En aquest sentit, ha recordat el que s'ha fet a la Roureda, "perquè s'hi acabin construint més de 300 habitatges".  

El segon tinent d'alcaldessa, Marta Morell, i el regidor d'ERC, Pere Farrés, han coincidit en la rebaixa del preu als domicilis quan s'han aplicat la normativa catalana 11/2020, malgrat que Farrés ha matisat que és "aviat" per estar en un context de pandèmia. Un parer que ha compartit el líder de Cs, Adrián Hernández, que ha assegurar que en ciutats europees amb regulació dels lloguers des de fa més de dos anys "no ha estat tan efectiu". 

Per això, Hernández ha criticat l'impuls de regulacions des del Govern que "sabien" que el Tribunal Constitucional (TC) "els tombaria i després podria dir que aquest malvat TC...", però quan els toca agafar responsabilitats en les seves competències "no són tan progressistes". Ha apuntat que és incoherent que es debati a la sessió una llei que el govern espanyol ha recorregut alguns articles en considerar que són inconstitucionals

"Incompatible" pel recurs del govern espanyol?
Cortés ha admès "dubtes" en alguns articles d'aquesta normativa, però "no és competència nostra dir si ho són o no" i ha descartat que fos "incompatible" que tiri endavant el punt del ple amb aquesta decisió de recurs de l'executiu de Pedro Sánchez, encara que hi hagi la mateixa relació de forces governant a Madrid i Sabadell.