estiu 2021

Jaume García ressuscita un Van Gogh «més visual» al Fresc Festival

L'actor sabadellenc porta a l'amfiteatre de l'Espai Cultura els últims anys de vida del pintor

per A.H., Sabadell, Catalunya | 5 de juliol de 2021 a les 10:40 |
L'actor sabadellenc representa el pintor del Països Baixos | Cedida
Arrenca la segona setmana del Fresc Festival, de les tres que té aquest certamen d'estiu, i, entre les propostes, arriba Van Gogh, l'obra a la qual dona vida l'actor sabadellenc Jaume García Arija. L'intèrpret ressuscita el pintor neerlandès amb una proposta "més visual" i és que el títol ja el va representar fa gairebé 20 anys. 

El va estrenar per primera vegada al Versus Teatre del Festival Grec de 2002 i passat aquest temps, tal com ha dit García, "també hi ha la meva evolució personal" i ha subratllat l'aportació del videoart de la mà de Nito Cilintano que li dona "més color i és més visual". A més, ha apuntat que l'espectacle "està ple de reivindicació social de les classes més desfavorides".Una consideració que ha descobert amb la reinterpretació del personatge, que tal com ha dit, perquè Van Gogh "quan pintava, més enllà de buscar la bellesa, també la lluita social de classes amb l'estampa de teixidors, navegants i reclusos passejant per les presons", entre d'altres. Però també "està plena de reflexions" com ara, "com superar els conflictes personals, com tirar endavant... parla de temes universals, ha assenyalat.


Van Gogh es tracta d'un "d'un monòleg proper" i és que, tal com ha recordat, aquests mesos en cartell al Teatre Gaudí Barcelona hi ha hagut "un màxim de 20 persones", per les limitacions imposades aquest 2021 per les autoritats sanitàries, i que ajuda a interpel·lar el públic. 


L'obra arriba aquest dijous, a partir de les 21.30 hores, a l'amfiteatre de l'Espai Cultura de la Fundació 1859 Caixa Sabadell amb el repàs dels últims deu anys de la vida del pintor, la seva fase "boja" i també "més humana". 

 

Participació