​Manifestació a Sabadell per recuperar el consultori del Poblenou i l’oncologia pediàtrica

Serà aquest dimecres, a partir de les 19 hores, amb sortida de l'Hospital Taulí i arribada a la plaça Sant Roc

Els convocants de la protesta
Els convocants de la protesta | Albert Hernàndez
28 de juny del 2021
Actualitzat a les 16:07h
Aquest dijous, a partir de les 19 hores, hi ha convocada una manifestació, amb sortida a l’Hospital Parc Taulí i arribada a la plaça Sant Roc de Sabadell, per reclamar la recuperació del consultori del Poblenou i l’oncologia pediàtrica del Taulí. Una convocatòria feta pels sindicats USOC, CCOO, UGT, Federació de Treballadores i Treballadores de Catalunya- Intersindical Alternativa de Catalunya (FTC-IAC), Iaoflatues, Marea Blanca Catalunya, el comitè d’empresa del Taulí i la Federació d’Associacions Veïnals de Sabadell (FAVS).
 
Es tracta d’una protesta que es replicarà arreu de Catalunya, amb la lectura d’un manifest conjunt que duu per títol “Més que mai sanitat pública. Sí o sí, atenció primària”, tal com ha explicat el president de l’entitat veïnal, Manuel Navas, amb la particularitat que cada municipi hi afegirà les seves reivindicacions.
 
És per això, que des de la capital vallesana, la protesta recollirà aquesta reivindicació de la millora sanitària, i en particular l’atenció primària, però també que “torni” l’oncologia pediàtrica i el servei al barri del Poblenou. Ha avisat que a la tardor continuaran les mobilitzacions i el que volen és que el nou Govern “ens escolti”.
 
El secretari general de CCOO al Vallès Occidental, Iván Ramos, ha emplaçat que a la manifestació s’hi sumi la ciutadania, igual que van aplaudir des dels balcons durant el confinament a les vuit del vespre. “L’atenció primària és la més propera i la que dona un servei de qualitat”, ha recordat i s’ha d’aconseguir “capgirar” les retallades.
 
Cansament del personal sanitari al Taulí  
La presidenta del comitè d’empresa de CCOO al Taulí, Sílvia Castaño, ha traslladat el cansament del personal sanitari i ha recalcat que la feina dels CAP “és un bon mur de contenció” per evitar que aquells pacients que no ho necessiten, no vagin a l’hospital. Ha advertit que la població de referència del centre hospitalari sabadellenc “és fràgil i envellit” i ha instat ampliar l’atenció domiciliaria.