laboral

L'empresa La Neteja presenta un ERO que deixarà al carrer a mig centenar de treballadores

La plantilla denuncia que la firma tanca després de 40 anys i sense pagar les nòmines de maig i juny

per NacióSabadell, 17 de juny de 2021 a les 08:00 |
L'empresa de neteja | CNT Sabadell
L'empresa La Neteja, de Sabadell, ha presentat a la plantilla un expedient de regulació d'ocupació (ERO) de tancament després de 40 anys en funcionament i que afecta la plantilla, formada per mig centenar de treballadores. Així ho apunten fonts sindicals, que han assegurat que la firma no ha abonat la nòmina corresponent al mes de maig i que tampoc preveu fer-ho amb la de juny.

Des de la CNT han afegit que les empleades estan obligades a seguir treballant fins que duri el procediment legal de l'ERO, donat que si no no podrien acollir-se a les prestacions per desocupació corresponents. El sindicat ha instat l'advocat de la firma a què exoneri la plantilla de treballar per poder buscar feina. 


El sindicat ha assenyalat que l'advocat de l'empresa va traslladar la decisió a les treballadores la setmana passada. No obstant, les empleades segueixen prestant el servei als clients contractats, de manera que se segueixen percebent els ingressos per contracte.

"L'empresa s'ha negat a pagar les nòmines de maig i també les de juny", ha denunciat Manel Martos, portaveu del sindicat CNT a l'empresa. Això situa la plantilla en una situació delicada, donat que si deixessin de treballar, l'empresa podria justificar l'acomiadament com a procedent, ha apuntat Martos.


"Si les treballadores volen conrar les indemnitzacions de l'INEM o de FOGASA, o cobrar la prestació d'atur, han de seguir treballant encara que no els paguin", ha detallat el portaveu sindical. "Treballen sense cobrar", ha reblat.

Per la seva part, l'empresa no s'ha pronunciat al respecte, tot i els intents per a contactar-hi, una situació que denuncien que també ha passat en la interlocució amb la plantilla.

 

Arxivat a:
Economia, Sabadell, ERO, La Neteja
Participació