arts escèniques

​Sabadell engega un projecte «per democratitzar i descentralitzar» la cultura

Compta amb un pressuopost de 250.000 euros

per Albert Hernàndez, Sabadell | 16 de juny de 2021 a les 16:00 |
Assajos d'artistes a l'Estruch | Juanma Peláez
SBD On. La cultura al teu barri. És el nom del projecte “per democratitzar i descentralitzar” la cultura a Sabadell, així ho ha definit la segona tinent d’alcaldessa, Marta Morell. La iniciativa busca “una cultura de proximitat” davant “l’accés a la cultura”, ha rematat i ha afegit el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, "perquè faci un doble viatge", vagi als barris i aquests també a les obres dels teatres Principal i La Faràndula, per exemple. 

Un projecte que compta amb un pressupost de 250.000 euros i s'obrirà una línia de 96.000 de lliure concurrència per finançar propostes culturals i d'oci, ha precisat Morell. Es posarà en marxa a partir de la tardor. 


La idea, segons han assenyalat els dos regidors, és aprofitar tots els equipaments, centres cívics i biblioteques, sumar-hi els dos centres de creació i els teatres municipals. "El que es faci al Districte 1, també sigui possible fer-ho a d'altres", ha expressat el titular de Cultura, encara que ha puntualitzat que "ja hi ha gent que consumeix cultura" més enllà del centre de la ciutat, "hem d'anar al públic que no hi té accés o es pensa que no fa per a ell".  

Ha insistit en el concepte del "doble viatge", com ara, ha suggerit, aprofitar "les aliances" amb l'Orquestra Simfònica del Vallès (OSV) per fer algun espectacle a la sala polivalent del Pavelló del Nord o actuacions familiars a Can Rull, "hem d'anar estirant", ha dit.Un festival de cultura urbana el 2024

Un altre dels objectius del projecte és donar sortida a les inquietuds artístiques dels barris, per això, tal com ha explicat De la Rosa, es convocarà una Taula de cultura que es tradueixi "en un gran festival" l'any 2024. Ha avançat que a la Festa Major d'enguany "ja hi haurà un petit tastet" i la voluntat és que "vagi agafant múscul" i acabi "sent un referent" el 2024. 

Morell ha volgut diferenciar la proposta de la que es va presentar als pressupostos participatius, Construint Ciutat 2019, "que no van assolir els objectius" i que anava en la línia que del SBD On per "millorar i desenvolupar la qualitat cultural i artística" de la ciutat, especialment entre les persones amb situació econòmica i social en risc d’exclusió.

 

Participació